Bezpłatne domeny
Bezpłatne domeny
Czy możecie mi podac kilka linków do bezpłatnych domen stron www ???
Czy yoyo jest płatne?
Czy yoyo jest płatne?
Re: Bezpłatne domeny
yoyo.pl to bezpłatny hosting.
Darmowych domen z tego co wiem to nie ma. Są za to darmowe subdomeny i aliasy. Poszukaj w google pod hasłami darmowe aliasy, darmowe subdomeny.
Darmowych domen z tego co wiem to nie ma. Są za to darmowe subdomeny i aliasy. Poszukaj w google pod hasłami darmowe aliasy, darmowe subdomeny.
aha
o dziękuję...a czy na YOYO sie opłaca?
Re: aha
Tzn. Co się opłaca ?? Hosting dostajesz za darmo czyli nie masz żadnych kosztów, nawet gdy Twoja strona nie będzie dochodowa to na pewno nie straciszMatriX pisze:o dziękuję...a czy na YOYO sie opłaca?
Odp
A stronki takie jak dbv,vgh,bnx,itp ( nie chce yoyo ) .... bo moja jest zepsuta...a wogule to chodzi mi o DARMOWE STRONY INTERNETOWE
szukalem w darmowych aliasach,hostingu,googole...nie wiem .
witam serdecznie!
miałem kiedys podobny problem szukałem dobrago darmowego hostingu z php i mysql- co zakłądałem temat na jakims forum to zaraz znalazł sie jakis indyk i prawił repremendy, że temat był itd. - nie muszę mówić, iż nie miał ów indyk racji.
ja załozyłem chyba z 50 kont w sumie i sprawa wygląda tak, że w polsce nie warto szukac ani zakładac niczego za free..
zobacz sobie tutaj masz listę serwerów
ja polecamto miejsce
pozdrawiam
miałem kiedys podobny problem szukałem dobrago darmowego hostingu z php i mysql- co zakłądałem temat na jakims forum to zaraz znalazł sie jakis indyk i prawił repremendy, że temat był itd. - nie muszę mówić, iż nie miał ów indyk racji.
ja załozyłem chyba z 50 kont w sumie i sprawa wygląda tak, że w polsce nie warto szukac ani zakładac niczego za free..
zobacz sobie tutaj masz listę serwerów
pozdrawiam
Odp
A takie domeny jak ta strona ? ( http://www.clan-efc.za.pl/download.html )
chodzi mi dokładnie o domenę ZA.
Akurat Ta strona jest brzydka ( na ZA widziałem lepsze )
chodzi mi dokładnie o domenę ZA.
Akurat Ta strona jest brzydka ( na ZA widziałem lepsze )
zakłądasz sobie darmową subdomene gdzie chcesz - np tak jak ci poleciłem na awardspace i potem robisz sobie alias np go.pl i po sprawie
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Odp
Mam wrażenie, że mylisz pojęcia. Stronę internetową tworzysz Ty. Alias to tak jakby adres prowadzący do adresu Twojej strony ( jakby to nazwać ... zamiennik). Hosting to miejsce na serwerze gdzie przechowywane są pliki Twojej strony www.MatriX pisze:A stronki takie jak dbv,vgh,bnx,itp ( nie chce yoyo ) .... bo moja jest zepsuta...a wogule to chodzi mi o DARMOWE STRONY INTERNETOWE
Jeśli nie masz pojęcia o HTML i programowaniu to zawsze możesz skorzystać z gotowych CMS, który wystarczy zainstalować na serwerze i "wyklikać" w nich układ wyglądu strony.
Odp
Chodz mam 13 lat HTML umiem...tylko poradzcie mi jak zrobic fajna lecz bezpłatna stronke

No HTML nie wystarczy żeby zrobić w miare sensowną strone internetową. Grafika, sam projekt, zawartość a wszystko jakoś sensownie rozplanować.
Żeby ta strona jakoś wyglądała, trzeba mieć pojęcie o CSS (kaskadowe arkusze stylów), PHP, jak chcesz troche bardziej dynamiczną strone to i JavaScript czy Flash dla ładnych animacji a wszystko to zrobione z głową.
Teraz tabelką z kolorowym tłem i ładnym logiem nikogo nie zachwycisz a młody jesteś więc się ucz a się możesz spokojnie wybić. Poza tym jeżeli strona ma być tylko z użyciem HTML'a tworzona to nie trzeba Ci bóg wie jakiego hostingu. Wystarczy durne kilka mb na interia.pl czy gdziekolwiek indziej.
Do tego własna domena i można działać. Co do domen (jeżeli Twój adres z darmowego hostingu jest długi i brzydki to się przydaje taka domena, im prostsza do zapamiętania i im bardziej wskazuje na to co się może na stronie znajdować tym lepiej)
http://www.google.com/search?hl=pl&clie ... ny&spell=1
to masz do wyboru, do koloru :] hostingi ? a no np:
http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8
Google Twoim przyjacielem jest
Żeby ta strona jakoś wyglądała, trzeba mieć pojęcie o CSS (kaskadowe arkusze stylów), PHP, jak chcesz troche bardziej dynamiczną strone to i JavaScript czy Flash dla ładnych animacji a wszystko to zrobione z głową.
Teraz tabelką z kolorowym tłem i ładnym logiem nikogo nie zachwycisz a młody jesteś więc się ucz a się możesz spokojnie wybić. Poza tym jeżeli strona ma być tylko z użyciem HTML'a tworzona to nie trzeba Ci bóg wie jakiego hostingu. Wystarczy durne kilka mb na interia.pl czy gdziekolwiek indziej.
Do tego własna domena i można działać. Co do domen (jeżeli Twój adres z darmowego hostingu jest długi i brzydki to się przydaje taka domena, im prostsza do zapamiętania i im bardziej wskazuje na to co się może na stronie znajdować tym lepiej)
http://www.google.com/search?hl=pl&clie ... ny&spell=1
to masz do wyboru, do koloru :] hostingi ? a no np:
http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8
Google Twoim przyjacielem jest