Bezpłatne domeny

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
MatriX
Kontakt:

Bezpłatne domeny

Post autor: MatriX »

Czy możecie mi podac kilka linków do bezpłatnych domen stron www ???
Czy yoyo jest płatne?
sektor.b
Nowy
Nowy

Re: Bezpłatne domeny

Post autor: sektor.b »

yoyo.pl to bezpłatny hosting.

Darmowych domen z tego co wiem to nie ma. Są za to darmowe subdomeny i aliasy. Poszukaj w google pod hasłami darmowe aliasy, darmowe subdomeny.
MatriX
Kontakt:

aha

o dziękuję...a czy na YOYO sie opłaca?
sektor.b
Nowy
Nowy

Re: aha

MatriX pisze:o dziękuję...a czy na YOYO sie opłaca?
Tzn. Co się opłaca ?? Hosting dostajesz za darmo czyli nie masz żadnych kosztów, nawet gdy Twoja strona nie będzie dochodowa to na pewno nie stracisz :)
MatriX
Kontakt:

Odp

A stronki takie jak dbv,vgh,bnx,itp ( nie chce yoyo ) .... bo moja jest zepsuta...a wogule to chodzi mi o DARMOWE STRONY INTERNETOWE
szukalem w darmowych aliasach,hostingu,googole...nie wiem .
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

witam serdecznie!

miałem kiedys podobny problem szukałem dobrago darmowego hostingu z php i mysql- co zakłądałem temat na jakims forum to zaraz znalazł sie jakis indyk i prawił repremendy, że temat był itd. - nie muszę mówić, iż nie miał ów indyk racji.

ja załozyłem chyba z 50 kont w sumie i sprawa wygląda tak, że w polsce nie warto szukac ani zakładac niczego za free..

zobacz sobie tutaj masz listę serwerów
:arrow: ja polecamto miejsce

pozdrawiam
MatriX
Kontakt:

Odp

A takie domeny jak ta strona ? ( http://www.clan-efc.za.pl/download.html )
chodzi mi dokładnie o domenę ZA.
Akurat Ta strona jest brzydka ( na ZA widziałem lepsze )
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

zakłądasz sobie darmową subdomene gdzie chcesz - np tak jak ci poleciłem na awardspace i potem robisz sobie alias np go.pl i po sprawie

pozdrawiam
sektor.b
Nowy
Nowy

Re: Odp

MatriX pisze:A stronki takie jak dbv,vgh,bnx,itp ( nie chce yoyo ) .... bo moja jest zepsuta...a wogule to chodzi mi o DARMOWE STRONY INTERNETOWE
szukalem w darmowych aliasach,hostingu,googole...nie wiem .
Mam wrażenie, że mylisz pojęcia. Stronę internetową tworzysz Ty. Alias to tak jakby adres prowadzący do adresu Twojej strony ( jakby to nazwać ... zamiennik). Hosting to miejsce na serwerze gdzie przechowywane są pliki Twojej strony www.
Jeśli nie masz pojęcia o HTML i programowaniu to zawsze możesz skorzystać z gotowych CMS, który wystarczy zainstalować na serwerze i "wyklikać" w nich układ wyglądu strony.
MatriX
Kontakt:

Odp

Chodz mam 13 lat HTML umiem...tylko poradzcie mi jak zrobic fajna lecz bezpłatna stronke :-D :-D :oops:
gorylek
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: gorylek »

No HTML nie wystarczy żeby zrobić w miare sensowną strone internetową. Grafika, sam projekt, zawartość a wszystko jakoś sensownie rozplanować.
Żeby ta strona jakoś wyglądała, trzeba mieć pojęcie o CSS (kaskadowe arkusze stylów), PHP, jak chcesz troche bardziej dynamiczną strone to i JavaScript czy Flash dla ładnych animacji a wszystko to zrobione z głową.

Teraz tabelką z kolorowym tłem i ładnym logiem nikogo nie zachwycisz a młody jesteś więc się ucz a się możesz spokojnie wybić. Poza tym jeżeli strona ma być tylko z użyciem HTML'a tworzona to nie trzeba Ci bóg wie jakiego hostingu. Wystarczy durne kilka mb na interia.pl czy gdziekolwiek indziej.

Do tego własna domena i można działać. Co do domen (jeżeli Twój adres z darmowego hostingu jest długi i brzydki to się przydaje taka domena, im prostsza do zapamiętania i im bardziej wskazuje na to co się może na stronie znajdować tym lepiej)
http://www.google.com/search?hl=pl&clie ... ny&spell=1

to masz do wyboru, do koloru :] hostingi ? a no np:
http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8

Google Twoim przyjacielem jest :-)
ODPOWIEDZ