[na forum] per pan/pani

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

[na forum] per pan/pani

Post autor: Wojciech Jurewicz »

Jakoś ostatnio próbowałem się do wszystkich zwracać z szacunkiem na pan i pani... :-D Ale widzę, że się ze mnie wszyscy śmieją... :cry: No to dobra, będę do wszystkich po imieniu mówił(pisał)... może poza małymi wyjątkami. :-D
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: [na forum] per pan/pani

Post autor: Dawid Kulbaka »

Mysle, ze warto zachowajmć formę bez pań, panów i takich tam. Keine grenzen i wtedy będzie luźniej, a nie takie sztywniaki. :wink: Chyba to normalne, ze w sieci wiek się nie liczy a wiedza?

No! :lol:
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kamil Kierzkowski »

Dawid Kulbaka pisze:Zachowajmy formę bez pań, panów i takich tam. Keine grenzen i wtedy będzie luźniej, a nie takie sztywniaki. :wink:
ja też jestem za, do tej pory tak było i nikt nie narzekał :)
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Wojtq szacunek to coś więcej niż tylko napisanie pan/pani. Używanie takich form jest zbyt oficjalne. Tak jakbyśmy zaczynali wszystkie topici od słów: "Zwracam się do Państwa z prośbą o udzielenie mi informacji na temat..." albo "Z największym uniżeniem chciałbym wyrazić swoje zdanie na temat..." (to szczególnie w postach misza chciałabym zobaczyć :wink: ). Myślę, że nie jest to odpowiednie, stwarza sztuczne podziały, a szacunek lepiej okazywać tonem wypowiedzi niż stosowaniem form. Pozdrawiam :wink:
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

eee tam... ajkie podziały. Ja po prostu tak z przyzwyczajenia... I tyle. :D Ale już powiedziałem, postaram sie to zmienić.
nin
Nowy
Nowy

Post autor: nin »

Nie wyobrażam sobie mówić do kogoś ty , szacunek musi być :wink:
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Generalnie według mnie z każdym powinno sie być na ty. Noie tylko na forach. Ale np. jak sie pójdzie do skepu. Takie coś poprawia kontakty Niż ciągle mówienie pani, panu, pan itp. Można mówicna ty.
Woody
Kontakt:

Post autor: Woody »

Do mnie możecie mówić po prostu woody lub Marcin :)
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

A "Pani" Monika znow do mnie pije, chciałbym przypomnieć że 1 takiego posta widziałaś i pokładalaś się ze śmiechu.

Co do mówienia per pani/pan - internet ma jedną z cech która nas wszystkich wyrównuje - jesteśmy anonimowi. Na tym forum 50 latek może się podawać za 13 letnią dziewczynkę a takowa latorość za 32 letnią wdowe. I tu rodzą się paranoje z tytuowaniem - pozostawmy wszystko tak jak było "ty", "my", "on", dla mnie Pan brzmi śmiesznie.
nin
Nowy
Nowy

ej wy !!! jak chcecie :wink:

ps. Misz nie tylko ciebie " Pani " :wink: Monika poprawia.
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Misz to wogóle ma pretensję chyba do wszystkich moderatorów... Dlaczego? Czey coś jest z nim nie tak... Najchętniej to by chyba sam rządił i swój reżim trzymał...
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

u.misz mnie najbardziej śmieszy Twój zadarty nos, dlatego połączenie tego zadartego nosa i "uniżoności" wzbudza we mnie śmiech niczym Monty Pyton rotfly2 Poza tym jak Ty się znasz na kobietach skoro mylisz nastolatkę z wdową :mrgreen:
nin cichaj, (no dobra wyda się) Tobie też napisałam, że podobają mi się Twoje wypowiedzi i topici. Naprawdę nie masz na co narzekać :wink: (misz nie szczękaj zębami ze złości)
Wojtq misz ma dziwną przypadłość...tych których najbardziej lubi najbardziej gnębi. Zatem odbieraj to jako komplement.
Dziękuję Państwu za uwagę :lol:
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

Szanowna pani Moniko.
Nasz wspaniały, chciało by się powiedzieć BOSKI moderator, pan Wojciech Jurewicz jeszcze nie wyczuwa że część osób na tym przecudownym forum pała do siebie jakimiś wyższymi uczuciami. Śmiem podsunąć nieśmiało myśl żeby w ramach przyjaźni usersko-moderatorskiej przekazać jakże cenne informacje dotyczące panujących tu od dawien dawna zwycajów. Wiedza ta najprawdopodonie pomoże rozpoznać dowcipkowanie niewyparzonych użytkowników i nie posądzać jej o próby napaści na cudownych i wrażliwych moderatorów. Pozwole nie wspominać o Administratorach i proszę ich bardzo za mą śmiałość o wybaczenie.

z wyrazami szacunku
zwykły ::misz::

ps. Jeśli ktoś uzna to za off-topic z radością zgodze się z nim, lecz rownież pozwole skierować ich wzrok ku tytułowi tego działu ... Forum forum.webinside.pl Strona Główna -> Offtopic.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Ah! Aż się przestraszyłam!
"część osób na tym przecudownym forum pała do siebie jakimiś wyższymi uczuciami" kto?? gdzie?? kiedy?? dlaczego ja o tym nic nie wiem?? rotfly2
Oj co kraj to obycaj...obycaj obycajowi nie równy...i jeszcze trochę tego typu prawideł :wink:
Co do "niewyparzonych użytkowników" to trafiłeś w sedno, może zacznę się do Ciebie tak zwracać w ramach mówienia per cośtam :wink:
Jeśli chodzi o Administratorów to mam mały cynk. W ramach tajnej konferencji jaką podsłuchiwałam udając (albo lepiej nie powiem, bo może znowu będę musiała wykorzystać ten patent :P ) uzyskałam informacje że Administratorzy doszli do wniosku, że może jednak trzeba trochę złagodzić regulamin. Co do uświadamiania na temat panujących tu stosunków (o ile takowe panują) to każdy zorientuje się sam.

Z poważaniem
mały cwaniak: Supernova
nin
Nowy
Nowy

I wszyscy razem " jesteśmy kontrolowani przez tajne służby webinside " w skrócie tsw . Ponoć to oni strzelali do kenedyego :wink:
Zablokowany