tabelki + ramki
tabelki + ramki
mozna umieszczac w tabelkach ramki ?? i jak to zrobic tak zeby dzialalo ;]
Re: tabelki + ramki
TAK!!!!
użyj IFREJMA
<iframe>
...
(AŻ CHCE SIĘ PŁAKAĆ...)
<iframe>
...
(AŻ CHCE SIĘ PŁAKAĆ...)
to, ze poziom tego forum bardzo sie ostatni obnizyl nie jest jeszcze powodem do narzekan
no wiec tak: niby mozna zrobic to przez <iframe> ale tego sie nie poleca bo dziala tylko w IE. Zamiast tego, mozna stworzyc iluzje ramki wykorzystujac css. Pisalem juz o tym tutaj chyba z dwa razy, tak wiec:
rada na przyszlosc: WEJDŹ TUTAJ
no wiec tak: niby mozna zrobic to przez <iframe> ale tego sie nie poleca bo dziala tylko w IE. Zamiast tego, mozna stworzyc iluzje ramki wykorzystujac css. Pisalem juz o tym tutaj chyba z dwa razy, tak wiec:
rada na przyszlosc: WEJDŹ TUTAJ
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2004 5:21 pm przez Dreen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Ale po co sobie życie komplikować z tymi ramkami. Nie lepiej zrobić wszystko w tabelkach. Przecież tabele są zdecydowanie lepsze do rozmieszczania elementów na stronie. No chyba, że chodzi całkiem o coś innego.
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
ramki to jedno wielkie nieporozumienie i nie powinno sie z nich korzystac
Sam ostatnio przerzuciłem się na same tabele i jestem o wiele bardziej zadowolony. Iframe można wykorzystywać, gdy chce się, by strona mieściła się w określonych wymiarach, ale nic poza tym. 
dzieki panowie 
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Do tego nie potrzeba iframe, duzo wygodniejszy jest <div> z odpowiednimi stylami. Za pomoca CSS mozna zrobic taki efekt jak iframe, a nie trzeba tworzyc osobnej strony, ze znacznikami kodowania itd.KaRoL pisze:Iframe można wykorzystywać, gdy chce się, by strona mieściła się w określonych wymiarach, ale nic poza tym. :)
tak mówicie że ramki to nie potrzebne i po co to, i w ogóle.
To napiszcie mi znacznik który umieści w komórce tabeli podstronę co?
zdroovko
To napiszcie mi znacznik który umieści w komórce tabeli podstronę co?
zdroovko
powinni ci usunac tego posta - juz XXX raz pisze ze CSS, trzymajcie sie - napisze wreszcie ten txt do FAQ i jak ktos napisze takie pytanie jeszcze raz to mu napewno usuna >]
ZA PRAWDĘ POWIADAM WAM ŻE XFRAMES JUŻ SĄ W DRODZE I MAM NADZIEJĘ ŻE W3C SZYBKO TO WYKOMBINUJE NAPRAWIAJĄC SWOJE ZANIEDBANIE.
I WTEDY MOŻE POSKROMI SIĘ SNOBIZM NA NUTĘ W3C.
I WTEDY MOŻE POSKROMI SIĘ SNOBIZM NA NUTĘ W3C.
-
Przemysław Szymik
- Nowy

teoria-> trzymając się tematu i odpowiadając na Twoje pytanie, może pomoże Ci następujący materiał:
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/float/float.htm
offtopic:
To czy używać ramek czy nie, to prywatna sprawa osoby tworzącej stronę.
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/float/float.htm
offtopic:
To czy używać ramek czy nie, to prywatna sprawa osoby tworzącej stronę.