[JS] Wykrycie dodania do ulubionych
[JS] Wykrycie dodania do ulubionych
Czy da się wykryć czy strona została dodana do ulubionych? Robiłem to podobnie do confirm'a, ale nie działa.
-
Peryvivo
- Nowy

- Kontakt:
Re: [JS] Wykrycie dodania do ulubionych
Innymi słowy - czy strona znajduje się w ulubionych? Wydaje mi się to niemożliwe, a napewno niewłaściwe. Przeglądarka nie powinna pozwalać na takie sprawdzanie.
Chodzi o to czy podczas wyświetlenia monitu Dodaj do ulubionych zostało wciśnięte TAK.
To pewnie trzeba napisać jakiś skrypt w PHP i zamiast normalnego 'alertu' w Windowsie zrobić jakiś na tabelce, żeby skrypt mógł to zliczać.
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Ja się nie spotkałem z czymś takim i dla mnie to jest niemożliwe 
-
Wojciech Kocjan
- Zaczyna działać

Moze mozna by to zrobic w taki oto (obrazowy) sposób:
I robimy to jako <a href="#" onClick="Javascript:AddToFavorites()">dodaj do ulubionych</a>.
Tylko ze jako nie jestem dobry z JS, nie wiem czy da sie napisac taki kod, ktory pobierze obrazek. Jesli to jest wykonalne, to w kodzie obrazek.php robimy licznik i wyswietlamy gifa 1x1px..
Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript">
function AddToFavorites() {
// tutaj kod, ktory laduje jakis obrazek 0x0px, np. http://test.pl/obrazek.php
// tutaj dodajemy do ulubionych
}
</script>Tylko ze jako nie jestem dobry z JS, nie wiem czy da sie napisac taki kod, ktory pobierze obrazek. Jesli to jest wykonalne, to w kodzie obrazek.php robimy licznik i wyswietlamy gifa 1x1px..
Dokładnie chodzi o to czy funkcja addFavorite zwraca wartość true lub false, a nie czy został kliknięty link lub przycisk wyzwalający wyżej wymienioną funkcję.