[css] Problem z Validatorem

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
KaRoL
Działa
Działa

[css] Problem z Validatorem

Post autor: KaRoL »

Mam pewien problem z validatorem na stronie http://jigsaw.w3.org/css-validator/ . Mam plik styli i body wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

BODY {
	/inne rzeczy/
	cursor : default;
}
Nie chciałem, by na tekście na stronie pojawiało się to I . Ale chcę, by pojawiała się nad hyperlinkami łapka. Jak dam coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

a {
	color: #003366;
	cursor: hand;
}
a:hover {
	color: #A8D010;
	cursor: hand;
} 
I sprawdzę w validatorze wyskakuje mi błąd, że niepoprawny znak "hand". Jak to zrobić, by sprawnie chodziło? Skoro cursor:default przyjęło, dlaczego nie akceptuje cursor:hand ?

edit: swój problem rozwiązałem. Zamiast hand dałem auto i też działa. Ale jak to będzie w przypadku np. określenia wszędzie hand? Czyżby twórcy validatora o tym zapomnieli? Przecueż hand jest zgodne z DHTML.
kuku

Re: [css] Problem z Validatorem

Post autor: kuku »

gdybys zajrzal do specyfikacji css, to zauwazylbys, ze nie istnieje wartosc hand dla cechy cursor. Wartosc hand wprowadzil microsoft do ie5. Poprawnie, wg. specyfikacji powinno sie uzywac wartosci pointer
ODPOWIEDZ