Z tego miejsca chcialbym sie przywitac. Przez dluzszy czas czytam posty na tym forum i z przyjemnoscia stwierdzam ze jest na wysokim poziomie i duza przyjemnoscia jest czytac Wasze wypowiedzi.
Nie mialem jeszcze okazji zabrac glosu w dyskusji, ale chcialbym zeby kompetentne osoby takie jak Wy pomogly mi podjac pewna decyzje.
Jestem studentem pierwszego, a za chwile drugiego roku (jesli sesja dobrze pojdzie) informatyki w WSHE w Łodzi. Kiedy wybieralem te studia nie wiedzialem czy chce byc informatykiem, ale teraz juz wiem ze to byl odpowiedni wybor. I teraz problem. Im wiecej zaglebiam sie w sfere wyzej wymienionej dziedziny tym wydaje mi sie ze mniej potrafie. Chodzi tez o to ze informatyka to strasznie rozlegla dziedzina. Ok sorry za wylewnosc przechodze do sedna
Skoro zdecydowalem sie na webmastering, oczywiscie bez klapek na oczach, to doradzcie jakie jezyki warto oponowac po kolei. Pewnie na pierwszych miejscach uplasuja sie HTML i XML ze slownikiem XHTML, a moze sie myle. Chcialbym znac wasze zdanie na temat czy JavaScript to przestazala technologia zastapiona przez Flash'a i ActionScrypt. Czego warto sie uczyc? Co jest przyszloscia? Wiadomo wszystkiego sie nie da, wiec co polecacie?
Myslalem ze mam troche pojecie na ten temat ale im wiecej poznaje tym wiecej sie gubie. Przepraszam jeszcze raz za wylewnosc.
Pozdrawiam