[css] Warstwy, z-index, pomoc

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
rakkat

[css] Warstwy, z-index, pomoc

Post autor: rakkat »

Witam,

Projektuje stronke i mam tam zastosowane menu w skrypcie java, ktore sie rozwija przy najechaniu myszka. Na jednej z podstron znajduje sie formularz wyszukiwania w php, na ktorym znajduja sie pola wyboru (to bedzie dzialac w oparciu o baze MySql) i problem sprowadza sie do tego, ze to rozwijane menu wchodzi pod te pola wyboru zamiast rozwijac sie na nie. Wiem, ze sprawa dotyczy warstw i chyba parametru z-index, ale niestety jestem poczatkujacym projektantem i prosze Was bardzo o pomoc. Co zrobic, zeby to menu rozwijalo sie na ten formularz z polami wyboru. Dodam, ze to menu sciagniete ze strony http://simplythebest.net/scripts/DHTML_ ... t_105.html, posiada plik menu.css, w ktorym jest okreslony parametr z-index. Czy ktos mi moze pomoc rozwiklac jaka wartos tego parametru podac, zeby to menu zawsze bylo nawierzchu? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Kaska
ODPOWIEDZ