Probemy z wysyłaniem formularza
-
andrjejewicz
Probemy z wysyłaniem formularza
Mam problem takiego typu. Wysyłam formularz do skryptu, ale jeżeli w pole typu textarea wpisze za długi tekst, to w ogóle nie działa mi przycisk wyślij(Działa przy krótkiej wiadomości). Czy ktoś miał kiedyś podobny problem??
-
andrjejewicz
Re: Probemy z wysyłaniem formularza
Juz sobie poradziełm zamiast action=get trzeba dac post:)
krótki? z tego co pamietam to przy GET miesci sie ok. 8 tys znakow!andrjejewicz pisze:Mam problem takiego typu. Wysyłam formularz do skryptu, ale jeżeli w pole typu textarea wpisze za długi tekst, to w ogóle nie działa mi przycisk wyślij(Działa przy krótkiej wiadomości). Czy ktoś miał kiedyś podobny problem??
To ja mam teraz pytanie...na pewno 8 tys ? coś mi się obiło o uszy że to jest jednak znacznie mniej....chciałbym jednak wiedzieć jak jest faktycznie.the_foe pisze:krótki? z tego co pamietam to przy GET miesci sie ok. 8 tys znakow!andrjejewicz pisze:Mam problem takiego typu. Wysyłam formularz do skryptu, ale jeżeli w pole typu textarea wpisze za długi tekst, to w ogóle nie działa mi przycisk wyślij(Działa przy krótkiej wiadomości). Czy ktoś miał kiedyś podobny problem??
W misiach długość URL wynosi 2,083 znaków. Nie wiem jeszcze jak to jest na innych przeglądarkach.
[edycja]Z tego 2,048 przeznaczone jest na samą ścieżkę.
[edycja]Z tego 2,048 przeznaczone jest na samą ścieżkę.
Właśnie doczytałem, że dotyczy to misiów do wersji 5.5. Pewnie w 6 jest więcej.
A ta granica 8000 o której była już mowa dotyczy Apache. Jest on w stanie operować na URL'ach o długości do 8190 znaków.