[js] mam problem z popup'em

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Neron

[js] mam problem z popup'em

Post autor: Neron »

Rozpoczołem nauke języku java script i mam pewien problem ( strasznie lamerski) mianowicie kiedy pisze skrypt na popup'a wszystko jest ok do czsu kiedy zaczynam wprowadzac w skrypcie parametry na braki pskow narzedzi itp. Cchce poprostu aby w mojej galeri po kliknieciu na zdjecie otwieralo sie ono w okienku o okreslonym rozmiarze i bez paskow narzedi a poki co otwoer sie w nowym oknie przegladarki bo ile kroc wstawie do skryptu parametry braku suwaka , paskow to pisze mi zze jest blad a bez tych paraametrow skrypt dziala tylko wiadomo jest to zwykle nowe okno przegladarki pomóżcie prosze (mile widziany kod skryptu)
the_foe
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [js] mam problem z popup'em

Post autor: the_foe »

Neron pisze:Rozpoczołem nauke języku java script i mam pewien problem ( strasznie lamerski) mianowicie kiedy pisze skrypt na popup'a wszystko jest ok do czsu kiedy zaczynam wprowadzac w skrypcie parametry na braki pskow narzedzi itp. Cchce poprostu aby w mojej galeri po kliknieciu na zdjecie otwieralo sie ono w okienku o okreslonym rozmiarze i bez paskow narzedi a poki co otwoer sie w nowym oknie przegladarki bo ile kroc wstawie do skryptu parametry braku suwaka , paskow to pisze mi zze jest blad a bez tych paraametrow skrypt dziala tylko wiadomo jest to zwykle nowe okno przegladarki pomóżcie prosze (mile widziany kod skryptu)
:evil: najczestrzy problem... na googlach mozna znalezc rozwiazanie, ale skoro juz pisze to dam odpowiedz:

Kod: Zaznacz cały

function popup(URL,nam,tool,menu,scr,res,wi,he){
		b=window.open(URL,nam,'toolbar='+tool+',location=0,status=0,menubar='+menu+',scrollbars='+scr+',resizable='+res+',width='+wi+',height='+he);
		b.focus();
}
wpisujemy np:

Kod: Zaznacz cały

popup ("strona.html","popup",0,0,0,0,100,100);
i mamy okienko 100x100 bez mozliwosci zmiany rozmiaru, bez menusow, scrolli, toolbaru, paska adresu i statusu.
ODPOWIEDZ