[Total Commander] - Nie aktualizuje...

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Powrót do góry

[Total Commander] - Nie aktualizuje...

Post autor: Powrót do góry »

Czesc, witam po raz pierwszy!
Mam pewien problem. Otoz prowadze strone internetowa w Total Commanderze (dokladnie Total Commander 6.03a). Wczesniej robilem to w interia.pl (tam maja cos na styl notatnika...), ale mniejsza z tym.
Chodzi mi mianowicie o to, ze kiedy zapisze cos w notatniku - nie ma tego od razu na stronie. Co prawda pojawia sie, lecz po pewnym czasie. Zdarza sie, ze aktualizacja jest od razu, ale bywa ze nawet po 5 min. Dzis zdarzylo sie, ze mimo zapisania pliku aktulizacji nie ma juz przeszlo 1,5 h! Czym jest to spowodowane? Czy mozna jakos temu zaradzic? Jest to bardzo irytujace a jestem czlowiekem niecierpliwym (a i ludzie odwiedzajacy strone zapewne rowniez) :lol: . Chcialbym wiec, aby ktos mogl mnie poprowadzic krok po kroku co trzeba zmienic aby wszystko dzialalo poprawnie. Chyba, ze w TC tak juz jest, ze trzeba tyle czasu czekac na aktualizacje pomimo zapisania pliku...
Pozdrawiam! I czekam na odpowiedz!
Czesc!
iro
Moderator

Re: [Total Commander] - Nie aktualizuje...

Post autor: iro »

To nie jest kwestia programu, w którym piszesz ani programu, którym przesyłasz pliki na serwer. Sprawdź, czy w przeglądarce nie masz włączonej opcji cachowania strony. Jeśli tak to ją wyłącz. I przeczyść katalogi Temporary internet files.
Powrót do góry

A jak mam sprawdzic "czy w przeglądarce nie mam włączonej opcji cachowania strony"? Moglbys mnie naprowadzic? :lol:
I jak mam przeczyscic katalogi "Temporary internet files"?
Czy tak w taki sposob?:
Narzędzia -> Opcje internetowe... -> Tymczasowe pliki internetowe -> Usuń pliki...?
Jesli tak, to robilesm to i nie poskutkowalo.
Chcialbym wiec dowiedziec sie jak wylaczyc ta opcje cachowania strony? I czy to pomoze?
Pozdrawiam!
kwlk
Nowy
Nowy

Post autor: kwlk »

a moze masz proxy?
Powrót do góry

Yy... a co to jest PROXY? :oops:
Malin
Nowy
Nowy

Post autor: Malin »

ODPOWIEDZ