[html] zepsuta księga gości na blog.pl

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
narciaz

[html] zepsuta księga gości na blog.pl

Post autor: narciaz »

Wiem jak działa, ale nie umiem napisać.
Mam problem.
Mam bardzo miłą kolezankę, która właśnie skasowała sobie kod html z swoją księgą na blog.pl
Z tego co widzę "Xsięga" składa się z 2 stron: jednej do wpisywania, i jednej strony do dodawania wpisów i drugiej głównej.
W panelu administracyjnym blog.pl mamy dwie strony nazwane ,,księga gości" i "wpis do księgi gości".
Uratował się Pojedyńczy wpis do księgi gości
Wygląda on tak:

<table width="600" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" class="wpis">
<tr valign="top">
<td width="200"><span class="kto">{autor}</span> | <span
class="email"><a href="mailto:{email}">{email}</a></span> | <span class="url"><a href="{url}">{url}</a></span><br>
<span class="kiedy">{data} {czas}</span> | <span class="gdzie">{host}</span></td>
<td width="10"> </td>
<td width="390" class="msg">{tresc}</td>
</tr>
</table>

<br><br>

Zmienne: {autor} {email} {url} {data} {czas} {host} {tresc}
Z tego jak to wygląda dochodzę do wniosku, że nie mamy napisać całego skryptu tylko mamy wg. swojego widzimisię swormatować go. Jednak oczywiście mogę się mylić. Tak czy siak potrzebuję uzupełnić kodem stronę zatytułowaną tam Księga gości, czyli tak jakby bramke do dodawania postów.
Zmienne: {ksywa} {dodawanie} {ilegosci} {wpis} {stronicowanie}

Teraz zwracam się do Was z uprzejmą proźbą o pomoc.
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [html] zepsuta księga gości na blog.pl

Post autor: Grzegorz Komsta »

nie kombinuj z kodem po swojemu, bo jak to blog to weź po prostu kod do tej "Xięgi" wstaw te odpowiednie zmienne w odpowiednie miejsca, `choć to już powinno być automatycznie. Wiem bo mam brata co ma tam bloga, nie zna html i bez problemu to robi, a ty coś czaisz więc w czym problem?
narciaz

Post autor: narciaz »

problem był bo nie wiedziałem jak się do tego kompletnie zabrac
juz sobie poradziłem i hula
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Komsta »

no w końcu ;), bo wstyd było przed koleżanką nie umieć bloga zrobić. Ale zdarza się 8)
ODPOWIEDZ