Spam
Spam
Jakie znacie sposby radzenia sobie ze spamem. Do mnie już tyle tego przychodzi że mam dość. Z 20 mejli 10 to spam. Jak znacie jakiś sposób sposoby to napiszcie.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: Spam
Hm. Nie dawno słyszałem, że to nalezy drukować i iść z tym na Policje wtedy przestanie to być wysyłane. Ale ogólnie sam w to nie wierze, że nasza Policja coś zdziała 
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

mozna ustawiać tzw. reguły wiadomości w programach pocztowych np: że mail od takiego i takiego adresu idzie od razu do kosza - jest to niestety wyjście pobieżne
można także szukać UNSUBSCRIBE i próbować usunąć swój adres z bazy danych
jeżeli się nie da, lub nie ma takiej opcji wystarczy poszukać sławetnego kiedyś KACZYŃSKIEGO
i zbombardować adresy które nam przysyłają spam (niestety mogą oni mieć zabezpieczenia atyspamowe)
można także szukać UNSUBSCRIBE i próbować usunąć swój adres z bazy danych
jeżeli się nie da, lub nie ma takiej opcji wystarczy poszukać sławetnego kiedyś KACZYŃSKIEGO
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Ja ogólnie spamu nie dostaje. Ale jak już dostanę wysyłam do gostka maila, że łamie prawo i że to jest karane. W 99/100 wypadków kolo wymięka i spamu nie ma. 
Ostatnio zmieniony wt sie 19, 2003 11:02 am przez Krzysztof Aszkiełowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi przez trzy dni nazbiera się z 20 maili od spamerow... Słyszałem o jakiś filtrach takich programach... Można też wysłać mail spamera na jakąś czarną listę spamerów która jest pod adresem www.spamcop.com...
Reguły nic nie dają.. Strzeszenie prawem też nie... Wyzywanie od ***** też nic.
Ale jeśli znacie jakieś narzędzie do wysyłania masowej poczty to dajcie linka. Z przyjemnością sie zemczsze
Albo jakieś programy antyspamowe. To też mogą być linki.
Ale jeśli znacie jakieś narzędzie do wysyłania masowej poczty to dajcie linka. Z przyjemnością sie zemczsze
Albo jakieś programy antyspamowe. To też mogą być linki.
-
Monika Trawińska
- Nowy

Zdecydujcie się o czym rozmawiacie. Jeśli o obronie przed spamem-świetnie, jeśli o wysyłaniu spamu-temat usuwam. Pozdrawiam.
General;nie to o obronie. Ale spamerom trzeba pokazać że nie wsyxyc sie tylko broniom. Podobno najlepszą obroną jest atak. 
-
Monika Trawińska
- Nowy

Czasem nie warto się zniżać do czyjegoś poziomu tylko po to by utrzeć mu nosa. I tego się trzymajmy. Pozdrawiam 
No to może chociaż jakieś wypróbowane filtry..
-
Szczav
- Nowy

- Kontakt:
Najlepszy sposób to korzystać z porządnego programu do poczty. Ja używam Eudory, ma świetne filtry antyspamowe. Trzeba tylko zdefniować odpowiednio filtry i dodawać nowe jeśli jakiś spamer się przez nie przebije.
najlepszym sposobem jest zapobieganie - nie rejestrowanie sie byle gdzie, nie podawanie maila na stronach www (albo kodowanie). pozniejsza walka jest malo skuteczna.
tez mam ogromny problem ze spamem. Codziennie dostaje po kilkadziesiat maili ze spamem i juz mnie to naprawde zaczyna wkurzac. Ale tak naprawde walka ze spamerami = walka z wiatrakami, nie ma szans jej wygrac