mam do was grupowicze pytanie jako do szpeców HTMLa,
mam na stronie dwie ramki górną (menu) i i pod nią ramkę do której będę wczytywał podstrony.
Problem mam ze scrolem, mogę ustawić osobne scrole dla górnej i dolnej ramki a chcę ustawić jeden scrol dla całości strony, da się to zrobić? jeżeli nie da się tego zrobić na ramkach to w jaki sposób HELPP HELP !!!!!!
scrole w ramkach
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Re: scrole w ramkach
porostu przestan uzywaz ramek i bedzie scrol dla calej strony.... 
a tak bardziej serio to moze plywjace ramki? sadze ze to bedzie jedno z rozwiazan...
a tak bardziej serio to moze plywjace ramki? sadze ze to bedzie jedno z rozwiazan...
-
rraaddzziioo
- Nowy

- Kontakt:
hmm iframe'a nie obsluguje sporo przegladarek ... najlepiej bys zrobil jakbys dal sobie spokoj z takim projektem strony i zaczal uczyc sie dalej ... np php i includowanie .. !
Wymień może te przeglądarki, które nie obsługują iframe. Nie licząc Lynksa, to chyba wszystkie w miarę nowoczesne przeglądarki obsługują iframe.
sporo przeglądarek nie obsługuje też zwykłych ramek...hmm iframe'a nie obsluguje sporo przegladarek
Do rzeczy: generalnie nie powinno stosować się ramek, IMHO najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie <div>, oczywiście w połączeniu z CSS.