scrole w ramkach

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
fishfinger

scrole w ramkach

Post autor: fishfinger »

mam do was grupowicze pytanie jako do szpeców HTMLa,
mam na stronie dwie ramki górną (menu) i i pod nią ramkę do której będę wczytywał podstrony.
Problem mam ze scrolem, mogę ustawić osobne scrole dla górnej i dolnej ramki a chcę ustawić jeden scrol dla całości strony, da się to zrobić? jeżeli nie da się tego zrobić na ramkach to w jaki sposób HELPP HELP !!!!!!
Mateusz Bogolubow
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: scrole w ramkach

Post autor: Mateusz Bogolubow »

porostu przestan uzywaz ramek i bedzie scrol dla calej strony.... :)

a tak bardziej serio to moze plywjace ramki? sadze ze to bedzie jedno z rozwiazan...
rraaddzziioo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: rraaddzziioo »

hmm iframe'a nie obsluguje sporo przegladarek ... najlepiej bys zrobil jakbys dal sobie spokoj z takim projektem strony i zaczal uczyc sie dalej ... np php i includowanie .. !
Malin
Nowy
Nowy

Post autor: Malin »

Wymień może te przeglądarki, które nie obsługują iframe. Nie licząc Lynksa, to chyba wszystkie w miarę nowoczesne przeglądarki obsługują iframe.
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

hmm iframe'a nie obsluguje sporo przegladarek
sporo przeglądarek nie obsługuje też zwykłych ramek...

Do rzeczy: generalnie nie powinno stosować się ramek, IMHO najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie <div>, oczywiście w połączeniu z CSS.
ODPOWIEDZ