E-mail na własniej stronie

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
slawcio
Kontakt:

E-mail na własniej stronie

Post autor: slawcio »

czy mozna zrobic cos takiego jak konta pocztowe w domenie??
tzn chodzi mi oto czy na przykład na mojej stronce moge zrobic cos takiego zeby ludziska mogli zakładac sobie poczte tak jak w onecie albo w wp lub www.szubin.net albo chociaz zeby to wygladało ze u mnie zakładaja please o odp mailem lub gg please
a wiem ze mozna tylko jak i gdzie mozna znalesc na ten temat info wygladało ze u mnie zakładaja
intol
Nowy
Nowy

Re: E-mail na własniej stronie

Post autor: intol »

Jeżeli już to raczej w PHP niż HTML...
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: E-mail na własniej stronie

Post autor: yarpo »

Jeśli chodzi ci o to, aby na twoim serwerze ludzie zakładali konta to musisz zainstalować serwer pocztowy [smtp, pop3], wszystko ładnie skonfigurować...

Ale jeśli zależy ci na tym, aby po prostu wyglądało, że zakładają u Ciebie a w rzeczywistości zakładają gdzie indziej, to wejdź na stronę onetu, idź po kolei krok po kroku, zapisuj sobie te strony, przeanalizuj kod, sprawdź jakie informacje a pobierane od użytkownika, w jakiej kolejności. jak nazywają się kolejne pola formularzy, ajk nazywają sie formularze. czy są przesyłane metoda post, czy get.
Nastepnie, dysponyując zebranymi informacjami stworz odpowiedni formularz, który będzie się odnosił do tej samej strony, do której odnosi się formularz wypełniany na stronie onetu.

Możliwe problemy:
1. Onet może się zabezpieczyc przed czymś tak9im sesjami, lub ciasteczkami..
2. Nie będzie w sanie doczytać się z onetowego spaghetti
3. Nikt nie bedzie zakładał u Ciebie konta pocztowego.......

Ale życze powodzenia:)
ODPOWIEDZ