czy mozna zrobic cos takiego jak konta pocztowe w domenie??
tzn chodzi mi oto czy na przykład na mojej stronce moge zrobic cos takiego zeby ludziska mogli zakładac sobie poczte tak jak w onecie albo w wp lub www.szubin.net albo chociaz zeby to wygladało ze u mnie zakładaja please o odp mailem lub gg please
a wiem ze mozna tylko jak i gdzie mozna znalesc na ten temat info wygladało ze u mnie zakładaja
E-mail na własniej stronie
Re: E-mail na własniej stronie
Jeżeli już to raczej w PHP niż HTML...
Re: E-mail na własniej stronie
Jeśli chodzi ci o to, aby na twoim serwerze ludzie zakładali konta to musisz zainstalować serwer pocztowy [smtp, pop3], wszystko ładnie skonfigurować...
Ale jeśli zależy ci na tym, aby po prostu wyglądało, że zakładają u Ciebie a w rzeczywistości zakładają gdzie indziej, to wejdź na stronę onetu, idź po kolei krok po kroku, zapisuj sobie te strony, przeanalizuj kod, sprawdź jakie informacje a pobierane od użytkownika, w jakiej kolejności. jak nazywają się kolejne pola formularzy, ajk nazywają sie formularze. czy są przesyłane metoda post, czy get.
Nastepnie, dysponyując zebranymi informacjami stworz odpowiedni formularz, który będzie się odnosił do tej samej strony, do której odnosi się formularz wypełniany na stronie onetu.
Możliwe problemy:
1. Onet może się zabezpieczyc przed czymś tak9im sesjami, lub ciasteczkami..
2. Nie będzie w sanie doczytać się z onetowego spaghetti
3. Nikt nie bedzie zakładał u Ciebie konta pocztowego.......
Ale życze powodzenia:)
Ale jeśli zależy ci na tym, aby po prostu wyglądało, że zakładają u Ciebie a w rzeczywistości zakładają gdzie indziej, to wejdź na stronę onetu, idź po kolei krok po kroku, zapisuj sobie te strony, przeanalizuj kod, sprawdź jakie informacje a pobierane od użytkownika, w jakiej kolejności. jak nazywają się kolejne pola formularzy, ajk nazywają sie formularze. czy są przesyłane metoda post, czy get.
Nastepnie, dysponyując zebranymi informacjami stworz odpowiedni formularz, który będzie się odnosił do tej samej strony, do której odnosi się formularz wypełniany na stronie onetu.
Możliwe problemy:
1. Onet może się zabezpieczyc przed czymś tak9im sesjami, lub ciasteczkami..
2. Nie będzie w sanie doczytać się z onetowego spaghetti
3. Nikt nie bedzie zakładał u Ciebie konta pocztowego.......
Ale życze powodzenia:)