mam problem pomuście
mam problem pomuście
mam prożbę wejdzcie na www.rolkarzyki.end.pl zobaczcie w czym kwi problem i napiście co mam zrobić żeby było ok !?/?? dzieki
Ostatnio zmieniony czw lut 10, 2005 7:46 pm przez atuis, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: mam problem pomuście
rozwin mysl..wstawiać obrazki z pliku
a co do:
to przeciez mozna w nim pisac.. i textarea sam z siebie nie jest formularzem..zeby <textarea> nie był formularzem tylko zwykłym oknem ze sówakiem i mozna było wnim pisać
chyba
nie działa jak zrobie <textarea> i wzuce na serwer do koles co ja ogjada w oknie kasuje i moze sam pisac a mi chodzi o to zebym ja mugł napisać i wkleić obrazek i ogladajacy mugł to tylko skopiować
Dodaj mu atrybut readonly.
Kod: Zaznacz cały
<textarea readonly="readonly">obrazek</textarea>Re: mam problem pomuście
dodam to r.... to potem w frontpage nie jest aktywne te okno nie moge nic dopisac i nic wstawić .Powiedzcie jak mozna zrobic okno z przesówakami i zeby było aktywne w frontpage i zebył to formulasz help.
To może chodzi ci o pływającą ramkę? Wtedy masz właśnie ten "sówak" i możesz wstawiac obrazki, a nikt Ci treści nie zmieni.
Oczywiście wartości poszczególnych parametrów możesz zmienić. Pływające ramki mają ez inne parametry [więcej www.wwwkurs.prv.pl krok4/pływająca amka]
Aby móc otworzyc strone za pomocą linka w pływającej ramce postepujesz tak samo jak w przypadku zwykłej ramki - wpisujesz
Dodattkowo jeśli wszystkie lub zdecydowana większość linków jest własnie do tej ramki, to możesz w sekcji head wpisać:
Powodzenia
<iframe name="ramka" src="strona.htm" width="300" height="400">Jeśli widzisz ten text, zmień przeglądarkę:) </iframe>Aby móc otworzyc strone za pomocą linka w pływającej ramce postepujesz tak samo jak w przypadku zwykłej ramki - wpisujesz
<a href="strona2.htm" target="ramka">Link</a>Kod: Zaznacz cały
<HEAD>
<BASE TARGET="ramka">
</head>