Problem z ulozeniem ramek <iframe> przy zmianie rozdz.

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

Problem z ulozeniem ramek <iframe> przy zmianie rozdz.

Post autor: Galthar »

Witam...
Mam dosc powazny problem, nameczylem stronke ktora w miare na poczatek moze byc. Stowzylem kilka ramek iframe
Naglowek
lewe menu
main window
prawe menu (to bedzie okno na bannery linki itp..)
Wszystko ladnie poskladalem,pocielem, zmapowalem lub nie (mam dwa warianty :) ) Dopasowalem wszystko do 1024x768 czyli ramki z opcją scrolling="no" szerokosc 984px, itp. ale wszystko sie wywala przy zmianie rozdzielczosci. Lewe menu jest po prawej na gorze naglowek na dole wszystko na odwrot...
Moze istnieje jakas komenda ktora trzyma wszystko w kupie... myslalem o tym zeby zrobic ramke w ramce tzn glowna ramke a w niej caly layout strony z tymi mniejszymi ramkami... Ale niewiem czy to jest mozliwe... Macie jakies pomysly to prosze o pomoc...

Pozdro All!!!!
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Problem z ulozeniem ramek <iframe> przy zmianie rozdz.

MAM!!!

Wystarczy przed ramkami wstawic <TABLE> i po </TABLE>

:-D :-D
irek1022
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: irek1022 »

Nie używaj ramek bo to męczy przeglądarki i wogóle.Polecam warstwy,są super
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

mowisz? Chcialbym, slyszalem wiele negatywnych opinii na temat tych ze ramek... Brak dodawania do ulubionych etc...Podzielam opinie... Ale narazie nic innego nie przyswoilem do moich umiejetnosci... Podobno kazdy zaczynal od ramek :wink:

Mowisz o warstwach to sie nazywa layer tak?? Czy jest to czysty html czy to CSS lub php? Bo jezeli to cos ponad HTML no ja narazie odpadam... Chcialbym wszystko naraz poznac ale nie lapie jeszcze duzo rzeczy z kategorii "elementarne" wiec rozumiesz... Ale jezeli masz czas i ochote to moglbys naswietlic co nieco o tych warstwach....
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

Jednak przyjzalem sie dokladnie i sie lekko pierniczy... w rozdzialce wiekszej menu idzie na gore na prawo...

EDIT: ALE wystarczy dodac przed <TABLE> komende <CENTER> a w <TABLE> dodac width="x" height="x" > :-D Ach nie ma to jak panika!!!
ODPOWIEDZ