animacja z pulpitu

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
szepiet

animacja z pulpitu

Post autor: szepiet »

hej nie wiem czy wogole dobrze trafilem na to forum ale mam nastepujace pytanie, chce na stronie umiescic taka animacje ktora pokazywala by jak obsluzyc program, a wiec potrzebuje najpierw zgrac z ekramu to co robie kompie a pozniej jakos to skompresowac i na stronke wrzucic czy mozna cos takiego we flashu zrobic, jesli nie to moze ktos z Was zna jakis program ktory umozliwil by mi zgranie pulpitu i pozniej jakas kompresje i na przyklad wyeksportowanie do pliku ktory by relatywnie niewiele zajmowal
z gory dzieki pozdro
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: animacja z pulpitu

Post autor: Marek_bf »

Jeżeli zrobisz animacje pulpitu, czyli nagrasz to, co ma nim robisz klatka po klatce to plik z filmem będzie ogromny, ja proponowałbym zrobić screeny najważniejszych obrazów i wstawiać do flasha odpowiednio animując, nie będzie to płynny efekt pracy na ekranie, ale też nie będzie to kilka lub nawet kilkadziesiąt megabajtów tylko kilkaset kilobajtów.
ODPOWIEDZ