Moja strona nie jest w zadnej wyszukiwarce na necie....

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

Moja strona nie jest w zadnej wyszukiwarce na necie....

Post autor: Galthar »

Co mam z tym zrobic.... ??? Wpisalem w kazdym dokumencie html ktory jest na mojej stronie znaczniki w naglowku...

<head>
<meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta name="Keywords" content="rycerze, ostroda, ostroda, druzyna, druzyna, rycerska, ostrodzkiej, ostrodzkiej, komturia, komturii, bractwo">
<meta name="description" content="Strona Druzyny Rycerskiej Komturii Ostrodzkiej">
<meta name="Author" CONTENT="Arkadiusz Cudnoch">
<meta name="Robots" CONTENT="all">
<meta http-equiv="content-language" content="pl">
<title> Druzyna Rycerska Komturii Ostrodzkiej </title>
</head>

moja strona jest na www.k9.pl

pozdro all!!!
jj09
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Moja strona nie jest w zadnej wyszukiwarce na necie....

Post autor: jj09 »

Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

mam nadzieje ze to zadziala... Narazie nic.. Wpisalem wszystko url comments i narazie jak nima tak nima...
Mateusz Bogolubow
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Mateusz Bogolubow »

Nie licz na to ze efekty sa od zaraz, niekiedy trzeba poczekac dluzszy czas...
NASA
Nowy
Nowy

Post autor: NASA »

O ile się orientuję to już od dawna wstawianie tylko odpowiednich tagów w dokumentach html nic nie daje. Wyszukiwarki funkcjonują raczej już na zasadach dodawanych "ręcznie" stron do swojego katalogu.
Zatem musisz odwiedzić każdą wyszukiwarkę i (odpłatnie lub nie) dodać do niej swoją stronę przez odpowiedni formularz który znajdziesz zawsze gdzieś przy polu wyszukiwania.
To bardzo skuteczny i chyba dziś jedyny sposób by określona wyszukiwarka w ogóle brała Twoją stronę pod uwagę.
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

Wlasnie 2 tyg temu na googlu i wp i nic nie wyszukuje.... MOze napisze do moderacji, administracji serwisow....
_ash_
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: _ash_ »

NASA pisze:Wyszukiwarki funkcjonują raczej już na zasadach dodawanych "ręcznie" stron do swojego katalogu.
Zatem musisz odwiedzić każdą wyszukiwarkę i (odpłatnie lub nie) dodać do niej swoją stronę przez odpowiedni formularz który znajdziesz zawsze gdzieś przy polu wyszukiwania.
Co Ty opowiadasz? Wlasnie do dawna juz wyszukiwarki w zasadzie nie potrzebuja dodawnia recznego, bo jesli tylko gdziekolwiek jest jakis link do strony, to sobie ja znajda.
NASA pisze:To bardzo skuteczny i chyba dziś jedyny sposób by określona wyszukiwarka w ogóle brała Twoją stronę pod uwagę.
Poza tym po dodaniu do dowolnej wyszukiwarki pojawia sie komunikat typu: "Twoja strona zostala dodana do kolejki, ale nie gwarantujemy, ze zostanie zaindeksowana. Reczne zglaszanie stron nie ma wplywu na to, czy i kiedy pojawia sie one w wynikach wyszukiwania".

A to, co napisales, to raczej o katalogach.

Co do pojawiania sie w wynikach. Czasem trwa to pare dni, czasem pare tygodni. A poza tym przegladnales wszystkie strony z wynikami?
lucider
Nowy
Nowy

Post autor: lucider »

O gdyby to było takie proste to samo dodanie do katalogów wyszukiwarek dało by popularność strony. Nie możesz liczyć na to, że znajdziesz stronę w wyniakach wyszukiwania, dopóki nie poczytasz dużo o pozycjonowaniu...
boruta_m
Nowy
Nowy

Post autor: boruta_m »

Możesz jeszcze rozejrzeć sie za programem który dodaje twoją stronę do kilku lub kilkudziesięciu wyszukiwarek odrazu. Dokladnie nie wiem jak to działa bo nie korzystałem ale wiem że coś takiego instnieje. Szukaj w google pod "narzędzia webmasterów" "programy webmasterów" itp.
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

sprawdze to bo jak narazie to dupa.... A wpisalem juz w google i w wp do addurl ladny czas temu
boruta_m
Nowy
Nowy

Post autor: boruta_m »

Trzeba troche poczekac. Ja czkalem 2 tygodnie na zaakceptowanie strony do wyszukiwarki. Jak minie miesiac to moze napisz maila do obsługi i sie zapytaj czemu tak długo czekasz.
Galthar
Nowy
Nowy
Kontakt:

HEEHEE :lol:
ODPOWIEDZ