wysyłanie maili z poziomu strony html

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
harley80

wysyłanie maili z poziomu strony html

Post autor: harley80 »

mam pytanie jak wysłac w mailu (najlepiej bez korzystania z klientow pocztowych na stronie klienta) dane umieszczone w formulrzu
FanFataL
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: wysyłanie maili z poziomu strony html

Post autor: FanFataL »

Jeżeli chodzi o wysłanie maila ze strony ... to jedynym porządnym rozwiązaniem jest użycie php. Jest tam bardzo fajna funkcja [manual]mail[/manual]

Jeżeli zaś chodzi o wysłanie maila bez udziału php albo innego server-side języka to klient musi mieć skonfigurowany u siebie program pozctowy. Przykładowy skrypt znajdziesz tutaj http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/mailform.htm

Ostatecznym wyjściem jest znalezienie serwisu (chyba takie są) które umożliwiają wysłanie maila z formularza przez ich system, ale ja takowych osobiście nie znam :)

Pozdrawiam :wink:
...
lucider
Nowy
Nowy

Re: wysyłanie maili z poziomu strony html

Post autor: lucider »

Kiedyś było można przez Responce-O-Matic i NetMailer (czy TopnetMailer...) wykorzystać czysty html do wysyłania poczty bez potrzeby konfigurowania klienta pocztowego, ale teraz wątpię żeby ktoś dawał taką usługę. Pogrzeb w necie o wymienionych przeze mnie usługodawcach, może znajdziesz ich zamienniki, albo uaktualnienia...
ODPOWIEDZ