Ukrywanie adresu w pasku zadań
Ukrywanie adresu w pasku zadań
Witam! Poszukuje skryptu, który ukryje adres odnośnika na pasku zadań. Chodzi mi o to żeby, jak ktoś najeżdza na jakiś link nie na belce na dole nie widział adresu odsyłacza. Nie umiem tego inaczej opisać ale chyba wiadomo o co biega.
Pozdro!
Pozdro!
Re: Ukrywanie adresu w pasku zadań
Kod: Zaznacz cały
<a href="adres" onMouseOver="window.status='teks na pasku statusu'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;">link</a>Re: Ukrywanie adresu w pasku zadań
I musiałbym to do każdego linku stosować na stronce?? Czy jest może możliwość zastosowania tego skryptu do wszystkich odnośników na stronie??
Może da się to jakoś połączyć ze stylami??
Może da się to jakoś połączyć ze stylami??
Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro, ale coś takiego zadziała tylko w IE. Inne przeglądarki mają możliwość pokazania adresu niezależnie od tego, co z nim zrobisz.
Tak więc nie rób takich rzeczy, nie ma powodów do tego, żeby ukrywać adres odnośnika. Użytkownik jak będzie chciał, to i tak dotrze do danego adresu, więc szkoda Twojego czasu na takie zabawy.
Tak więc nie rób takich rzeczy, nie ma powodów do tego, żeby ukrywać adres odnośnika. Użytkownik jak będzie chciał, to i tak dotrze do danego adresu, więc szkoda Twojego czasu na takie zabawy.
Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cieMalin pisze:Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro...
Nie ma rzeczy niemożliwych... jezeli chodzi o informatyke
Wiesz IE używa 80% użytkowników internetu i jeżeli chcesz ukryć adres linka mozesz wstawic np zegarek. Musisz poszukac tylko skryptów odpowiednich.
Cytuj mnie do końca, wtedy zrozumiesz, o czym mówiłem.Nefro pisze:Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cie
Jak ktoś chce, to będzie miał na pasku stanu linka. Nie da się go całkowicie ukryć. Tyle ode mnie.Wiesz IE używa 80% użytkowników internetu i jeżeli chcesz ukryć adres linka mozesz wstawic np zegarek. Musisz poszukac tylko skryptów odpowiednich.
Dzięki za odpowiedzi!
Tzn. że zegarek będzie cały czas na pasku?? Nawet jak ktoś najedzie na jakiś odnośnik??Nefro pisze:Niema ale sa.... <lol> Wiesz ze to jest skrypt tylko wstawiony w odpowiednim event'cieMalin pisze:Nie ma skryptu, który spowodowałby niepokazywanie adresu linku na pasku stanu. Można to obejść dziwnymi sztuczkami, coś w typie tej podanej przez Nefro...
Nie ma rzeczy niemożliwych... jezeli chodzi o informatyke
Wiesz IE używa 80% użytkowników internetu i jeżeli chcesz ukryć adres linka mozesz wstawic np zegarek. Musisz poszukac tylko skryptów odpowiednich.
Ja nie jestem pewnie co do tego skryptu ale wydaj mi sie ze moze to zrobić. W każdym bądz razie pierwszy kod który ci podałem działa.