mam pytanko
Chce zrobic pierwszy projekt stronki www i tu poajawia sie problem
jesli chce ja zaprojektowac dla rozdzielczosci 1024X764 to mam ja
projektowac w photoshopie tez jako obrazek 1024X764 dopiero
pozniej pociac na elementy. Sorrki dla was to banal a dla mnie to
problem . Wielkie dzieki za pomoc !
pomozcie pierwsza strona
Re: pomozcie pierwsza strona
wiesz jesli zrobisz mniejszy to nie bedzie problemu i jesli zrobisz 124x786 i dobrze potniesz to tez będzie 
Myslę że powinieneś robic dla rozdzielczości 800x600 to walniesz grafike na środku i nie bedzie problemu dla gości z rozdzielczością 1024x764. Jeśli zrobisz w rozdzielczości 1024x764 to nie wiem czy to bedzie dobrze wyświetlane na mniejszych rozdzielczośćiach.
Aby projekt DOKŁADNIE był przystosowany dla rozdzielczości 1024x764 musisz uwzględnić również rozmiary okienek itd., które zmniejszają max. szerokość widocznej strony...
Innymi słowy:
dla rozdz. 1024x764 musisz tworzyć w szerokości 990px
dla 800x600 będzie to 770 max.
Inaczej użytkownik ędzie zmuszony do poprzecznego rzewijania stronki, co jest okrutne i bezlitosne
Kiey juz zaprojektujesz użyj opcji 'slices' - wydaje się pewnie czarną magią ale jest w 100% użyteczna...
Takwięc ustawiasz slces i potem save for web >>> ustawiasz parametry graficzne (jpg,gif) swoich sliców i potem mozesz zapisac jako plik html - dodatkowo oprócz obrazków wygenerowany zostanie plik html z gotowym układem tabeli.....
Innymi słowy:
dla rozdz. 1024x764 musisz tworzyć w szerokości 990px
dla 800x600 będzie to 770 max.
Inaczej użytkownik ędzie zmuszony do poprzecznego rzewijania stronki, co jest okrutne i bezlitosne
Kiey juz zaprojektujesz użyj opcji 'slices' - wydaje się pewnie czarną magią ale jest w 100% użyteczna...
Takwięc ustawiasz slces i potem save for web >>> ustawiasz parametry graficzne (jpg,gif) swoich sliców i potem mozesz zapisac jako plik html - dodatkowo oprócz obrazków wygenerowany zostanie plik html z gotowym układem tabeli.....