Serwer HTML - pod kątem realizacji sprzętowej

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Pionner

Serwer HTML - pod kątem realizacji sprzętowej

Post autor: Pionner »

Witam. Mam duży problem, otóż musze zrobić opracowanie na temat serwera HTML pod kątem realizacji sprzętowej. Problem w tym, że nie bardzo rozumiem połączenia realizacji sprzętowej z serwerem HTML. Może ktoś już się z tym zetknął? Jeżeli nie, to może ktoś ma namiary na dobrą stronkę traktującą o serwerach HTML, z tym że chodzi mi raczej o budowę serwera w języku HTML. Jeszcze takie pytanie - czy serwer HTML to to samo co serwer HTTP lub WWW ? Dzieki z góry i pozdro.
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: Serwer HTML - pod kątem realizacji sprzętowej

Post autor: viraptor »

Pytanie troche dziwne..., ale po kolei:
Nie ma raczej czegoś takiego jak serwer html... można by coś kombinować z programami, które kod html generują do przekazania dalej, ale sądze, że to nie o to chodzi.
Prawdopodobnie chodzi o serwer HTTP.
Serwera nie da się napisać w htmlu.
A jeśli chodzi o realizacje sprzętową - może chodzi o zaprogramowanie serwera www na własnej platformie (mikroprocesor?).
Tak czy inaczej dobrze jest jak pytający wie o co pyta - odpowiedzi są wtedy zwykle konkretniejsze. :)
Pionner

Post autor: Pionner »

Hmm to ciekawe, bo temat zadał mój wykładowca dr inż. :-D, ale cóż widocznie sam nie ma pojęcia o co chodzi. Ale to zaprogramowanie serwera www na mikroprocesorze to może być to. Wiesz może gdzie moge szukać do tego materiałów?
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Nie wiem ile tam znajdziesz konkretów, ale jest coś takiego:
http://www-ccs.cs.umass.edu/~shri/iPic.html
http://www.kyllikki.org/hardware/wwwpic2/
Więcej nie znam - myślę jednak, że kilka innych zrobili. Kiedyś widziałem coś takiego na Zilogu eZ80. Google za przewodnika...
ODPOWIEDZ