www.toya.net.pl/~poplon/index.htm

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
poplon

Post autor: poplon »

prosze o ocene mojej strony w stylu np. 9/10:)albo inne . to moja pierwsza strona wiec miejcie to na uwadze. i wogole piszcie o niej co tam chcecie.
ogladajcie ja w ie bo w operze moze inaczej wygladac
Hygin
Moderator
Kontakt:

Re: www.toya.net.pl/~poplon/index.htm

Post autor: Hygin »

1/10

Niespójne, nieprofesjonalne, nieładne.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

moj poprzednik mysle ze trafił z oceną ja dodam tylko ze robiac ta strone wziales pod uwage chyba tylko IE bo pod opera strona sie sypie 1/10
yhmt
Nowy
Nowy

Post autor: yhmt »

Nie mam IE. Nie korzystam z IE. Ostatnio miałem z nim kontakt z pół roku temu - przez przypadek. Oglądałem Twoją stronę w Mozilli Firefox pod Linuxem. Wiesz, co to oznacza? Oznacza to, że jeżeli byłz zoptymalizowana tylko pod IE, to pewnie u mnie źle się wyświetliła. Czyli jeden potencjalny stały gość strony mniej. Wyobraź sobie, co by było, gdyby moja przeglądarka nie obsługiwała ramek. :wink:

Poza tym jest tam kilka poważnych błędów... Jeżeli już tło DIV'a (jeżeli to nie jest DIV, to masz kolejny błąd :D) zmienia się po najechaniu, niech on będzie linkiem. Obrazek tła ma rozmiar 132.71 KB. U mnie ładował się dobre kilka sekund. Pomyśl o modemowcach...

I na koniec ogólny design: Top zajmuje 1/3 okna przeglądarki - to za dużo i niewygodnie się czyta treść strony. Menu jest nawet OK. Postaraj się poprawić wspomnianą przez Hygina ("miszcz" konstruktywnej krytyki :D) spójność. Proponuję zredukować odstępy między elementami strony + troszkę więcej "ozdobników".

To tyle - jak coś poprawsz, to daj znać. Chętnie zobaczę stronę po przebudowie, bo moim zdaniem ma pewien potencjał.
ODPOWIEDZ