[PHPBB] Problem z reklamami na lycosie

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Scot85

[PHPBB] Problem z reklamami na lycosie

Post autor: Scot85 »

Od niedawna prowadze forum oparte na skrypcie phpbb, umiescilem je na jedynym (jak mi wiadomo) darmowym serwerze obsługującym php. Niestety mam problem, są nim reklamy które zasłaniają cały panel. Od jakiegoś czasu poszerzam swoją wiedzę w zakresie php, jednak mimo to nie udaje mi się przesunąc "całego forum" niżej (takie rozw. wydaje mi się najsensowniejsze), tak aby reklamy nie zasłaniały panelu z linkami. Co i gdzie powinienem zmienić w kodzie phpbb aby uzyskać rządany efekt?? Za wszelką pomoc z góry DZIĘKUJĘ...
Ostatnio zmieniony czw maja 05, 2005 3:59 pm przez Scot85, łącznie zmieniany 1 raz.
Knudsen
Kontakt:

Re: [PHPBB] Problem z reklamami na lycosie

Post autor: Knudsen »

Jest polski serwer www.szu.pl na którym można założyć darmowe konto i wrzucić tam forum. Nie ma żadnych reklam tylko trzeba na strone wstawic mala reklamówkę serwera. Na forum tej firmy jest chyba nawet opisana instalacja forum phpbb.
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Asit »

dla forum phpbb nie polecam tego serwera.. szu nie ma funkcji mail() na darmowych kontach tak wiec Twoje forum nie wysle zadnego powiadomienia badz potwierdzenia rejestracji..
Scot85

Post autor: Scot85 »

Ehh, mam nadzieje, że pomysły się Wam nie skończyły, bo mój problem wciąż nie znajduje rozwiązania... :(((
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Asit »

Zyryx
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Zyryx »

a jeśli nie chcesz łamać regulaminu proponuje coś takiego:

otwórz plik \templates\subSilver\overall_header.tpl. Znajdź linię około 227 z takim fragmentem kodu:

Kod: Zaznacz cały

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center"> 
	<tr> 
		<td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
			<tr>

i zamień na:

Kod: Zaznacz cały

<table width="90%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0"> 
	<tr> 
		<td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
			<tr> 
Powinno pomóc. Dzięki temu forum powinno zajmować mniejszą szerokość ekranu przez zmienienie szerokości tabeli ze 100% na 90%. Jeśli nadal będzie przysłaniało to pobaw się szerokością tabeli.
ODPOWIEDZ