Postanowiłem zmienić "lajut" strony i w Netscape, Operze, Mozilli i Firefoxie wygląda to całkiem, całkiem (do zmiany rozmiar czcianek), natomiast w IE wygląd jest koszmarnie tragiczny. Pytanie brzmi: co spitoliłem, bo jakoś nie mogę się doszukać? Robiłem wszystko w Quancie i po sprawdzeniu znalazła jedynie dwa, albo trzy błędy.
http://grafika3d.tanihost.com/strona
Problem z CSS w IE
Re: Problem z CSS w IE
Jedyną różnicę jaką widzę pomiędzy Firefox'em i Operą a IE (6.0) to wysokość ciemnożółtych pasków nad "Ilością przpisów" i footerem. Problem można rozwiązać wyrzucając z kodu występujące tam znaczniki img, a obrazek, który mają pokazywać (którego aktualnie nawet nie ma na serwerze) ustawić jako tło wiersza.
Walidator w markup'ie strony odnalazł 191 (słownie: sto dziewiędziesiąt jeden) błędów (w arkuszu stylów trzy). Czy owa Quanta to edytor WYSIWYG? Jeśli tak to radzę przejść na "ręczne" pisanie kodu...Halszczak pisze: Robiłem wszystko w Quancie i po sprawdzeniu znalazła jedynie dwa, albo trzy błędy.
Czujem siem letko obrażony
. Quanta nie jest WYSIWYG-iem, aczkolwiek podobno ma taką opcję. Co do ilości błędów się zgodzę, bo sprawdziłem tylko index, a nie resztę skryptów (nie moje, tylko includowane), CSS-a nie sprawdzałem mea culpa.
A o te kreski dokładnie chodzi, acz nie mam w tej chwili jak tego sprawdzić bo nie mam windy.
Problemem dla mnie jest ustawienie tła tejże właśnie komórki w CSS. Bez względu na to czy wpisuje background-image, czy background-color efekt jest dokładnie ten sam czyli brak koloru. Natomiast co do IE, to tego nie rozumiem, bo przy ustawieniu "na sztywno" wysokości komórki na 1px i tak się to wszystko rozjeżdza.
A o te kreski dokładnie chodzi, acz nie mam w tej chwili jak tego sprawdzić bo nie mam windy.
Problemem dla mnie jest ustawienie tła tejże właśnie komórki w CSS. Bez względu na to czy wpisuje background-image, czy background-color efekt jest dokładnie ten sam czyli brak koloru. Natomiast co do IE, to tego nie rozumiem, bo przy ustawieniu "na sztywno" wysokości komórki na 1px i tak się to wszystko rozjeżdza.
Przecież tło się ustawia o prostu: background: ... ;
Ale qna wstyd
. Dzięki.