Link do mojej stronki
http://www.bocian.homeip.net/~film/
I mam odnośnie tego pytanko czy jest jakaś możliwość przyspieszenia wczytywania obrazków bez wykorzystania miniaturek.
szybkość wczytywania obrazków
-
bocian0000
szybkość wczytywania obrazków
Ostatnio zmieniony ndz lip 17, 2005 9:51 pm przez bocian0000, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: szybkość wczytywania obrazków
Można je przekompresować do innego formatu, np. GIF.
Jak nie pomoże to spróbuj, np w IrfanView zapisać je jeszcze raz jako JPEG i dać Save Quality mniejsze choć to troche pogorszy jakość grafiki
Jak nie pomoże to spróbuj, np w IrfanView zapisać je jeszcze raz jako JPEG i dać Save Quality mniejsze choć to troche pogorszy jakość grafiki
-
bocian0000
Problem w tym, że ja chciałbym właśnie jakoś ominąć tego typy rozwiązania ponieważ tam jest około 3000 plakatów i nie chce mi się teraz wszystkego przerabiać. Wolałbym jakieś rozwiązanie programowe jeżeli takie istnieje. Np. wykorzystanie Javy czy Flasha może by pomogło ale niestety narazie i w jednym i w drugim jestem ciemny.
To może generator galerii z pajączka??
Łatwo można ustawić wielkość obrazka, jakość jest dobra ekspresowo można to zrobić no i rozmiar niewielki
Łatwo można ustawić wielkość obrazka, jakość jest dobra ekspresowo można to zrobić no i rozmiar niewielki
-
bocian0000
Dzięki za pomoc, ale w innym kierunku chyba pójdę bo znalazłem skrypt w php, który zrobi mi miniaturki obrazków z automatu.