Pomocy szybko prosze !!

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
Bam

Pomocy szybko prosze !!

Post autor: Bam »

Siema potrzebuje waszej pomocy a więc mam taki problem \/
Obrazek
I mam taki problem że jak zrobić żeby to zostało i ja bym naprzykład mógł namalować jeszcze kilka i dopiero pozmieniać wszystkim naraz kolory itd. a nie żeby musiał za każdym razem robić nowy rysunek warstwe i wszystko
czyli poprostu jak zrobić kilka figur (innych od tej) na tej samej warstwie i wszystkim naraz ponadawać kolorów i barw ... mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem ale dla szczególności powiem że jeszcze w tej grafice polega to na tym że musze czarne tło usunąć żeby nadać dobrą jakoś temu prostokątowi a ja chce kilka takich (innych) a nie chce robić nowych projektów

Qrde to jest trudno wytłumaczyć ...
paszczak
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Pomocy szybko prosze !!

Post autor: paszczak »

8O 8O 8O

albo ty nie potrafisz tłumaczyć albo ja jakiś mało domyślny jestem...

napisz krok po kroku co chcesz uzyskać...
Soul
Nowy
Nowy

Post autor: Soul »

Z calym szacunkiem do umiejetnosci poslugiwania sie slowem... proponuje wytlumaczyc jeszcze raz...
Z ladem i skladem... od poczatku.
yhmt
Nowy
Nowy

Post autor: yhmt »

Przypomnę jeszcze, że należy zaznaczyć, jakiego programu dotyczy ów problem. Żeby wszystko było jasne :wink:
Bam

Program: Photoshop 7 eng.
Chodzi mi oto że na zdjęciu powyżej widzicie zaznaczony jakby prostokąt
I żeby zrobić do niego grafike to trzeba ustawić odpowiednie opcje ...
ale jak chce zrobić kilka takich kwadratów a później wszystkim naraz nadać te opcje a nie każdemy po kolei to zabierze mi dużo czasu :(
Mam nadzieje że mnie teraz zrozumiecie ...
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

nie bardzo wiem o co ci chodzi, jasniej prosze /nie denerwuj sie tylko zacznij tłumaczyc od poczatku/
Bam

No dobra mam tego dosyć -.-

PATRZCIE I PRZECZYTAJCIE TO 5 RAZY !!

Powyżej na zdjęciu jest pokazany prostokąt zrobiony z narzędzia marque i jak zrobić na jednej warstwie kilka takich (nie takich samych) prostokątów tam u góry jest przerywaną linią ten jednen jak go zostawić i zaraz pod nim narysować drugi przerywaną linią prostokąt ale żeby obydwa zostały na jednej warstwie !
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Asit »

zrobic najpierw kazdy nowy prostokat na nowej warstwie a potem je zlaczyc (te warstwy ma sie rozumiec)??
Bam

Możliwe że tak :)
POPROSTU CHCE ZROBIĆ SZYBKO SZABLON STRONY ZA JEDNYM RAZEM NO QRDE ZROZUMNCIE MNIE :(
MOŻE TO NA KAŻDEJ WARSTWIE ZROBIĆ ODZIELLNY ELEMENT SZABLONU PÓXŹNIEJ TO ZŁĄCZYĆ DO JEDNEJ WARSTWY I WSZYTKIM NARAZ PONADAWAĆ ODPOWIEDNICH OCPJI TYPU MIESZANIE ...
WIEM!
WIEM JAK WAM TO WYTŁUMACZE
NP. ZAŁÓŻMY ŻE MAM TAK ZROBĆ JAK UGÓRY WYPEŁNIĆ TO KOLOREM I NP. DAĆ STROKE I NASTĘPNE TWORZE ROBIE TO SAMO CO U GÓRY I NASTEPNE I NASTĘPNE I OTO WŁAŚNIE MI CHODZI ŻEBY NIE ROBIĆ TYCH NASTĘPNYCH TYLKO NARYSOWAĆ KILKA PROSTOKĄTÓW I WSZYSTKIM NARAZ DAĆ NP. STROKE A NIE PO KOLEII !!o matko :(
fuutott

Post autor: fuutott »

zarzuc ziomek wypelnienie wiaderkiem w tej selekcji.
a potem narzedziem move tool z wcisnietym shiftem i altem(u mnie dziala na lewych), sie powiela kwadraciki ;)
a jak chcesz je zlaczyc to kliknij na palecie warstw na najwyzszej warstwie a potem ctrl+e
sie zrobi jedna warstwa, i sobie ja mozesz juz blendowac :D

ps. jak chesz miec dalej selekcje na tych zlaczonych na tej warstwie co ci powstanie to najlatwiej bedzie kliknac na nia na palecie warstw z ctrl wcisnietym .
Bam

up
ej mógłbyś po polsku mi to powiedzieć nie lubie szpanu -.-
fuutott

sorki faktycznie sie moze zapedzilem;) PATRZ I PRZECZYTAJ TO 5 RAZY !! ;)
1 wypelnij selekcje flood fill (wiaderko) (istotne, gdyz nie wiem czy wyjdzie na samej selekcji)
2 teraz wybierz narzedzie move tool(pierwszy rzad od gory po prawej strzaleczka)
3 trzymajac lewy alt kliknij na warstwie i przeciag w dowolna strone.
4 powtarzaj operacje do osiagniecia zamierzonego efektu
5 potworzyly sie nowe warstwy kazda z prostokacikiem, jesli chcesz miec jedna warstwe z nimi wszystkimi przejdz do palety warstw - menu Windows/Layers - i zaznacz najwyzsza z prostokacikiem, teraz wciskajac ctrl+e beda ci sie zlaczaly w dol. zlaczaj do skutku czyli do zamierzonego efektu.
6 jesli mnie zrozumiales i chodzilo ci o to o co mi chodzi to powineines miec teraz jedna warstwe z wieloma prostokacikami.

anyway ctrl+e zrobi swoje.
Bam

1 dalej cie nie zrozumiałem po
2 wiem już jak wytłumaczyć
Wejdź do działu tutoraile i na pierwszej stronie masz tutorial o nazwie "MENU"
wejdź tu i patrz na rysunek nad którym pisze "Zaznaczamy narzędziem tak jak na rysunku ponizej:" i właśnie chce tak zrobić narysować dwa oddzielne prostokąty tak jak na rysunku 4 od dołu !
fuutott

czyli chcial bys powielic selekcje o skomplikowanym ksztalcie ?
samej selekcji z tego co mi wiadomo to sie nie da.

o dodawaniu selekcji do istniejacej selekcji z shiftem pewnie juz wiesz, ale dodac mozesz tylko taka selekcje na jaka ci pozwola narzedzia z palety, nie mozesz "skopiowac selekcji" zostawiajac poprzednia.

sproboj zrobic to co napisalem wczesniej i potem zaznaczyc warstwe klikajac na niej z wcisnietym ctrl. i bedziesz mial cos mniej wiecej o co ci moze chodzic.
Bam

Już znam odpowiedź na e-graffik pl odrazu mi odpowiedzieli :P porpstu trza było przytrzymać shift :D
Zablokowany