WItam
moze to nie ten for ale nie wiedzialem gdzie napisac.
Chodzi o to ze chcem pokazac strone na necie w jak najlepszy sposob zeby mozna bylo ja sprawdzic ale chcem uniknac niechcianego skopiowania strony. Jak to zabezpieczyc najlepiej ? Sreenshoty nie wchodza w gre.
zabezpieczenie
Re: zabezpieczenie
z tego co wiem, zawsze znajdzie jakis sposób na zapisani strony, ja jesli mam taki problem to na designie przed pocieciem pisze po przekotnej projekt (oczywiscie na przezroczystosci).
Przed programami typu Teleport (zgrywają całe strony) strony nie zabezpieczysz, przed oglądaniem źródła strony nie zabezpieczysz. Możesz co najwyżej zrobić całą we Flashu, to jak ktoś skopiuje swf, już go nie przerobi tak łatwo o ile wogóle da radę. Najlepiej jeszcze zabezpieczony hasłem przed importem.
tez nie sposob, flash decompilery istnieja bardzo zaawansowane i hasla flasha nic nie pomoga, ale to zawsze wiecej czasu i zabawy.
dlatego ci mówe jasno i prosto, robisz napis PROJEKT, przez cały albo czesc designu, i masz sprawe załatwioną. albo exponujesz czesc designu np top.
swoja droga dziwna sytuacja, ze niby ktos miałby ci ukrasc design :/
swoja droga dziwna sytuacja, ze niby ktos miałby ci ukrasc design :/
zycie to czasam dziwna sytuacja. po prostu przewiduje taka mozliwosc i chcem uniknac klopotu i chyba tak zrobie z tym napisem.