zabezpieczenie

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
jaycop
Nowy
Nowy

zabezpieczenie

Post autor: jaycop »

WItam
moze to nie ten for ale nie wiedzialem gdzie napisac.
Chodzi o to ze chcem pokazac strone na necie w jak najlepszy sposob zeby mozna bylo ja sprawdzic ale chcem uniknac niechcianego skopiowania strony. Jak to zabezpieczyc najlepiej ? Sreenshoty nie wchodza w gre.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: zabezpieczenie

Post autor: Yay Gree »

z tego co wiem, zawsze znajdzie jakis sposób na zapisani strony, ja jesli mam taki problem to na designie przed pocieciem pisze po przekotnej projekt (oczywiscie na przezroczystosci).
Cyr4x
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Cyr4x »

Przed programami typu Teleport (zgrywają całe strony) strony nie zabezpieczysz, przed oglądaniem źródła strony nie zabezpieczysz. Możesz co najwyżej zrobić całą we Flashu, to jak ktoś skopiuje swf, już go nie przerobi tak łatwo o ile wogóle da radę. Najlepiej jeszcze zabezpieczony hasłem przed importem.
jaycop
Nowy
Nowy

tez nie sposob, flash decompilery istnieja bardzo zaawansowane i hasla flasha nic nie pomoga, ale to zawsze wiecej czasu i zabawy.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

dlatego ci mówe jasno i prosto, robisz napis PROJEKT, przez cały albo czesc designu, i masz sprawe załatwioną. albo exponujesz czesc designu np top.

swoja droga dziwna sytuacja, ze niby ktos miałby ci ukrasc design :/
jaycop
Nowy
Nowy

zycie to czasam dziwna sytuacja. po prostu przewiduje taka mozliwosc i chcem uniknac klopotu i chyba tak zrobie z tym napisem.
ODPOWIEDZ