bo ja niewiem i mam problem
Wlozenie strony na serwer
Wlozenie strony na serwer
kto wie jak wlozyc strone na serwer?

Re: Wlozenie strony na serwer
Musisz skorzystać z menadżera plików, np. Windows Commandera lub Total Commandera (nowsza wersja).
Wystarczy podać mu dane serwera, login i hasło i wysyłasz.
Możesz także łączyć się za pomocą przeglądarki wpisując adres serwera w okno Adres i podając swoje dane: login i hasło.
Total commandera możesz ściągnąć klikając tutaj
a jeśli chcesz być nieuczciwy, to i crack się znajdzie...
Wystarczy podać mu dane serwera, login i hasło i wysyłasz.
Możesz także łączyć się za pomocą przeglądarki wpisując adres serwera w okno Adres i podając swoje dane: login i hasło.
Total commandera możesz ściągnąć klikając tutaj
a jeśli chcesz być nieuczciwy, to i crack się znajdzie...
-
Wojciech Jurewicz
- Przelotem

- Kontakt:
No i pamietaj że strona główna musi sie nazywać INDEX 
Nie zawsze. Na serwerze GSI.pl strona główna musi nosić nazwę DEFAULT.HTML
-
Bartosz Olszewski
- Działa

A czy serwery mają możliwość rozpoznawania rozszerzenia? Czy jakiś serwer może nie obsługiwać plików .htm?
Nie wiem. Mówię tylko, że na gsi domyślna strona ma się nazywać default.html, bo inaczej nie zadziała i trzeba wpisywać w adresie nazwę pliku.
Nie mówiłem, że gsi nie rozpoznaje htm, tylko że nie obsługuje innej strony domyślnej.
Nie mówiłem, że gsi nie rozpoznaje htm, tylko że nie obsługuje innej strony domyślnej.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Wiem, że Ty tego nie mówiłeś ale ja zadałem pytanie które może wyjaśnić później ewentualne błędy przy wgrywaniu bo nie będzie rozpoznawał po wgraniu formatu i strona nie będzie istaniała, a przy okazji sam się tego dowiem 
Serwery głównie wymagają index.html ale czasem się zdarzają rzeczywiście że musi być default.html, ponieważ autorzy serwerów dosłownie biorą pod uwagę słowo "domyślna".
Serwery głównie wymagają index.html ale czasem się zdarzają rzeczywiście że musi być default.html, ponieważ autorzy serwerów dosłownie biorą pod uwagę słowo "domyślna".