Flash a aplikacja multimedialna

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
tompi

Flash a aplikacja multimedialna

Post autor: tompi »

Ostatnio robiłem prezentacje multimedialną , miała ona zawierać dużo animacji i na różnych warstwach ale odtwarzanych jednocześnie i dużo elementów z przezroczystością związanych . Wszystko wykonane miało być na wysoką rozdzielczość rozmiar nie grał roli tylko jakość się liczyła . I co się okazało że Flash nie daję rady prezentacja nie działała płynie ( cięła się ) , straciła na szybkości !!!.Próbowałem to dzieli na osobne pliki „swf” i nic nie pomagało , zapisałem to też w innych formatach( exe,mov,i tmp..) i też nic .Słyszałem że Flash nie nadaję się do tego typu aplikacji . Dlatego pytam w jakim programie najlepiej robić rozbudowaną , dynamiczną prezentację . Proszę o rady .
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Flash a aplikacja multimedialna

Post autor: Marek_bf »

Flash nadaje się do tego typu aplikacji jak najbardziej, trzeba tylko umieć z niego korzystać i umiejętnie optymalizować animacje i skrypty.
W Internecie da się zauważyć wiele filmów flasha o niewiarygodnych animacjach, które na przeciętnych komputerach odtwarzają się prawidłowo. No chyba, że masz procesor 333MHz itp.
Optymalizacja, umiar, stosowanie trików technicznych i oszukiwanie wzroku oglądającego to klucz do sukcesu.

Jest jeszcze Director, ale na tym się nie znam.
Yamashi
Nowy
Nowy

Post autor: Yamashi »

proponuję program Mediator lub jak kto woli Medi8tor. W tej chwili chyba najnowsza wersja to wersja 8.
tompi

Post autor: tompi »

Dziękuję za propozycję , czekam na następne ciekawe programy . Pozdrawiam
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

Director Macromedii ;)

uwazam, ze Marek ma całkowita racje.....
nrb
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: nrb »

w takim razie na czym polega optymalizacja skryptow, gdyz niektore z moich flashow nie dzialaja plynnie chociaz nie wydaja sie az tak skomplikowane.

Moze chodzi tu o jakas metode, o ktorej nie wiem, zatrzymujaca skrypt gdy tego chcemy lub nie, lub zwalnianie pamieci itp...?
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

Marek_bf pisze: (...) stosowanie trików technicznych
Mozna dac przykład ??
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

OnE.Killer pisze:Mozna dac przykład ??
Jak mawiają: "Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz..." :)
ODPOWIEDZ