Witam wszystkich.
Problem jest taki: w jednej komórce tabeli ustawiam obrazek jako tło. Nie wiem jak zrobić, żeby obrazek automatycznie (bez podawania bezwzględnych wartości) rozciągał się na całą szerokość i wysokość komórki. Wiem, że obrazek straci swoje proporcje, ale na razie nie jest to dla mnie istotne.
Dzięki za wszelkie sugestie.
lide
Jak rozciągnąć obrazek w komórce?
Jak rozciągnąć obrazek w komórce?
Ostatnio zmieniony sob wrz 24, 2005 2:20 pm przez lide, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jak rozciągnąć obrazek w komórce?
tak nie da rady..
w css nie mozna okreslic wymiarow obrazka ktory jest umieszczony jako tlo..
w css nie mozna okreslic wymiarow obrazka ktory jest umieszczony jako tlo..
To co najlepiej zrobić?
W różnych poradnikach czytam, że najlepiej nie stosować atrybutu BACKGROUND dla tabeli (czy pojedynczej komórki) bo nie wchodzi on w skład specyfikacji HTML 4.01 i zaleca się stosowanie stylów. Jak zdefiniować odpowiedni styl, żeby obrazek był wyświetlany odpowiednio w różnych przeglądarkach i rozdzielczościach?
lide
W różnych poradnikach czytam, że najlepiej nie stosować atrybutu BACKGROUND dla tabeli (czy pojedynczej komórki) bo nie wchodzi on w skład specyfikacji HTML 4.01 i zaleca się stosowanie stylów. Jak zdefiniować odpowiedni styl, żeby obrazek był wyświetlany odpowiednio w różnych przeglądarkach i rozdzielczościach?
lide
czesto dobrym rozwiazaniem jest robienie grafiki 'na wyrost' a pozniej odpowiednie wypozycjonowanie jej w tle... oczywiscie zaladowany bedzie nieco wiekszy rysunek ale to spory plus w postaci pozycjonowania tla