Otóż, problem jest następujący:
Lista <ul>, którą mam wstawioną w komórkę tabeli "by default" pozycjonuje się na środeczku tejże komórki. Dodam, że zmiana alignmentu nie przynosi efektu. Wszystko byłoby ok, bo taki stan rzeczy odpowiada mi gdyby nie to, że w Internet Explorerze lista przylega do lewej krawędzi komórki i wygląda to nieestetycznie. Jak mówiłem, zmiana alignmentu nie daje rezultatu(chyba, że w pionie, ale nie o to chodzi). Wszelkie zmiany marginesów, paddingów etc. też nie wchodzą w rachubę bo ma to efekt taki, że podczas gdy w IE lista wygląda ładnie to w Firefoksie na przykład nie wygląda to za różowo bo tu przecież jest ona wyśrodkowana i po dodaniu marginesu z lewej przesunięta jest za bardzo w prawo. Teraz powstaje pytanie: czy to ja coś źle robię, czy to błąd przeglądarki? Z radością przyjmę wszelkie przejawy pomocy, z góry dziękuję i czekam ze zniecierpliwieniem ;]
Baph.
Problem z listą <ul> w IE
Re: Problem z listą <ul> w IE
Podstawowa roznica w interpretacji list miedzy przegladarkami i IE jest taka ze po lewej one dodaja dopelnienie a IE margines. Jesli wiec zmniejszysz dopelnienie do zera a dodasz margines to powinno wygladac lepiej...
...poza tym sa tricki chowajace style przed IE.
...poza tym sa tricki chowajace style przed IE.
Dopełnienia wcale nie ma. A chodzi o to, że IE justuje liste do lewej, a reszta przeglądarek umieszcza ją na środku i dopiero do tej pozycji dodawane są marginesy, dopełnienia etc.
Jasne...Dopełnienia wcale nie ma.
http://www.meyerweb.com/eric/css/tests/bullet-test.html
Poogladaj i przeanalizuj...
Dobra, uporalem sie z tym. Teraz niech ktos mi powie, czemu strona odpalana z dysku widzi obrazki w tle komorek tabeli, a odpalana z serwera nie widzi. Dodam, ze sciezki sa napewno dobre, sprawdzalem 3 razy.
dobra, z tym tez juz sie uporalem ;]