Dopisuję link: http://www.thesundevelopers.com
thesundevelopers.com
-
tsd_krzysztof
- Kontakt:
thesundevelopers.com
Ostatnio zmieniony pt paź 14, 2005 6:35 pm przez tsd_krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: thesundevelopers.com
Podawaj link do stronki (tak na przyszlosc
). Na mnie strona robi dobre wrazenie, zwlaszcza kolorki sa przyjemne dla oka. Kod tez jest ok, ale zgodne chyba nie jest bo 1 blad jest sam looknij. Jesli chodzi o wady to hmmm sam nawet nie wiem niby wszystko jest ok. Moze to menu mozna by jakos urozmaicic. W kazdym razie na 10 ja daje 7
-
tsd_krzysztof
- Kontakt:
już usunąłem.cfaniak pisze:Kod tez jest ok, ale zgodne chyba nie jest bo 1 blad jest sam looknij.
kiepsko, bardzo kiepsko....
-
tsd_krzysztof
- Kontakt:
Bardzo pouczająceYay Gree pisze:kiepsko, bardzo kiepsko....
heh widze ze uzyte przeze mnie słowa nie zostały odebrane nalezycie, ale w sumie masz racje
wiec pozwól ze sie szerzej wypowiem.
grafika lezy i kwiczy.
top prymitywny totalnie nieprofesjonalny
cały design został (z tego co widac) o jedno proste zdjecie
nieprzemyslana koncepcja strony (kilka gradientów bez precyzji)
menu zupełnie dziwne, prosty pasek i text??
nieumiejetne uzycie glowów i shadowów (badz ich brak)
pokombinuj z krawedziami
złe czcionki, moze verdana tahoma...bez antyaliasingu oczywiscie 
flagi "na żywca" wklejone
linki dłuzsze niz 2-3 wyrazy to zle wyglada
logo w stopce jest gigantyczne
w zasadzie to nie ma co krytykowac bo strona jest prosto-prosta. co do poziomu wykonania to mysle ze całe zagadnienie jest w stanie zrealizowac 15-o latek przy uzyciu psp i notatnika (nie obrazajac 15-latków webmasterów).
strona nie przyciaga ani trescia ani aspektami wizualnymi. z takim designem nie ma sznas na zaistnienie na rynku. jesli jest was kilkoro w "firmie" to zainwestujcie w grafika strona jak dla mnie to 0.2 / 5 (za słonce w logosie).
odsyłam do przemysenia:
http://www.dopeawards.com/
http://www.webdesignplaza.com/
http://www.americandesignawards.com/win ... =2004-7-31
http://www.fantasy-interactive.com/#firestorm
itd.
...twórzmy internet na pewnym poziomie
radze przemyslec i zrobic jeszcze raz......(dlaczego??) wezmy sobie panowie i panie poogladajmy strony o podobnej tematyce
pozdrawiam
w zasadzie to nie ma co krytykowac bo strona jest prosto-prosta. co do poziomu wykonania to mysle ze całe zagadnienie jest w stanie zrealizowac 15-o latek przy uzyciu psp i notatnika (nie obrazajac 15-latków webmasterów).
strona nie przyciaga ani trescia ani aspektami wizualnymi. z takim designem nie ma sznas na zaistnienie na rynku. jesli jest was kilkoro w "firmie" to zainwestujcie w grafika strona jak dla mnie to 0.2 / 5 (za słonce w logosie).
odsyłam do przemysenia:
...twórzmy internet na pewnym poziomie
radze przemyslec i zrobic jeszcze raz......(dlaczego??) wezmy sobie panowie i panie poogladajmy strony o podobnej tematyce
pozdrawiam
-
tsd_krzysztof
- Kontakt:
Soul pisze:formatowanie tekstu, jego zlewajacy sie z reszta kolor, beznadziejne umieszczenie
fatalne rozdysponowanie przestani strony
duzo efektow zupelnie niedogranych
glowna zupelnie nieczytelna tresc ze scrollem psujacym calosc
nawigacja na stronie i calosc strasznie nie przekonywaujaca i nieczytelna
Jakiej przeglądarki używasz?
Firefox, Opera, Mozilla, Netscape... i IE 5.5/6.0 z koniecznosci.
Jednak obecnosc niedopasowanego scrollego to nie kwestia przegladarki a skory systemu...
Jednak obecnosc niedopasowanego scrollego to nie kwestia przegladarki a skory systemu...
-
tsd_krzysztof
- Kontakt:
Czy możesz podesłać screenshota? Nie rozumiem skąd takie różnice... w jakim środowisku testowałeś stronę?
Dzięki.
Dzięki.
Strona podoba mi się. Jest prosta, lekka, a kolory nie doprowadzają do oczopląsu. 
- Nieco rażący niebieski.
- Typografia!!! Szeryfowa czcionka na takiej stronie, to zbrodnia.
- Niepotrzebny cień pod logiem
- Strona jakby zawieszona w powietrzu. Aż się prosi o przyciągnięcie do lewego górnego rogu.
Chyba miało wyjść coś a'la stare scrypty.com, a wyszedł pasztet. Jeżeli tak ma się prezentować firma webdesignerska, to ja wysiadam.
- Typografia!!! Szeryfowa czcionka na takiej stronie, to zbrodnia.
- Niepotrzebny cień pod logiem
- Strona jakby zawieszona w powietrzu. Aż się prosi o przyciągnięcie do lewego górnego rogu.
Chyba miało wyjść coś a'la stare scrypty.com, a wyszedł pasztet. Jeżeli tak ma się prezentować firma webdesignerska, to ja wysiadam.