grafika 3D

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
Tabasco
Nowy
Nowy

grafika 3D

Post autor: Tabasco »

ogolnie jestem zajarany grafika od niedawna chcialbym cos zrobic w 3D od czego powinienem zaczac?? dzieki za pomoc pozdrawiam :-D
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: grafika 3D

Post autor: Yay Gree »

heh jesli znasz podstawy odwzorowan w przestrzeni, potrafisz sie w niej zorientowac, to nie widze przeszkod. obecnie jest mnóstwo programów do grafiki 3d.
Tabasco
Nowy
Nowy

Post autor: Tabasco »

:roll: odwzorowania w przestrzeni hehe nawet nie wiem o co chodzi hehe dobra zadam pytanie inaczej hehe od czego powinienem zaczac zeby moc zaczac :-D bawic sie grafika 3D rozumiem ze matma ale co dokladnie :roll: dzieki :-D
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

tzn ja zabawy z geometria wykreslna na papierze mam za soba, tzn aksjonometrie i perspektywe itd tez mam od strony technicznej przerobioną....stad moge powiedziec ze jest mi łatwiej bo "widze to" w przestrzeni.

:arrow: polecam jakis podrecznik do geometri wykreslnej, lub na temat perspektywy.
:arrow: dobrego tutka
:arrow: polecam 3d studio maxa (najbardziej popularny, ale spierałbym sie czy najlepszy)..powinien byc az za dobry jak na poczatek, ale troche kosztuje
:arrow: do generowania krajobrazów polecam bryce i vue
paszczak
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: paszczak »

Jesli nic kompletnie nie robiles w 3d to zacznij od Bryce'a. Jest bardzo prosty a przynajmniej zalapiesz podstawy.

Potem 3d Studio lub Maya, chociaz jak ktos nie ma wygorowanych wymagan (np. ja :wink: ) to polecam program Carrara.

Tutaj zareklamuje jeszcze genialny program o nazwie Rhinoceros :P
Jak dla mnie jest niezastapiony do modelowania...
ODPOWIEDZ