[HTML] Ramka w ramce - nieoczekiwana zmiana pozycji

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
euromix

[HTML] Ramka w ramce - nieoczekiwana zmiana pozycji

Post autor: euromix »

pociałem szablon i stworzylem iframe w której otwierały by sie podstrony po kliknięciu na linki. Ale wpadlem na pomysł, zeby uatrakcyjnic funkcjonalnosc stronki i w tejze ramce zrobilem jeszcze jedna iframe (wycinając tło tej pierwszej i tnąc je tak jak szablon) i całość proboje jakoś ze sobą pogodzić, ale ramka ta wyświetlajac sie na stronie glownej zjezdza od strony lewej do prawej i z góry do dolu o ok. 10px (pojawiaja sie przy tym paski przewijania). Brzydko to wygląda bo szablon jest pocięty wg wzorka, wiec pytam się co z tym zrobić. Odrazu mówie, że próbowałem ustawiać szerokości i wysokości ramek w ramce głównej jak i tej wewnetrznej i niesttey nic to nie pomagalo . Naprawde prosze o pomoc, bo zalezy mi na takim rozwiazaniu, a a CSS, javie czy php sie nie znam :|

http://www.euromix.lap.pl/www.euromix.pl/ <<-- oto link

Przeniesiony z WebStandards
atom
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [HTML] Ramka w ramce - nieoczekiwana zmiana pozycji

Post autor: atom »

1. Podany przez Ciebie link nie działa.
2. Być może pomoże Ci zmiana wartości atrybutu scrolling na "no" (domyślnie "auto") taga frame lub iframe.
wit3k
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: wit3k »

...i niech elementy ramki nie wystają po za jej szerokość
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

atom pisze:1. Podany przez Ciebie link nie działa.
Nic dziwnego bo post jest z początku grudnia ;>
ODPOWIEDZ