Mam 2 problemy z ktorymi nie moge sobie poradzic
a) jak zrobic aby focus byl zawsze w 1 oknie (formularza) na stronie,
przy czym nie znam nazwy tego pola, ani nazwy formularza.. czy ogolnie takie cos jest wykonalne???
b) ze strony otwieram okienko 'nawigacja' i chcialbym aby po wybraniu jakiejs opcji z okienka 'nawigacja' nastapila akcja w oknie 'bazowym' (czyli tym z ktorego zostalo otwarke okno 'nawigacja')
z gory thx za pomoc.
[JS] Nawigacja miedzy oknami
Re: [JS] focus, [JS] Nawigacja miedzy oknami
document.forms[0].elements[0].focus()pbern pisze:Mam 2 problemy z ktorymi nie moge sobie poradzic
a) jak zrobic aby focus byl zawsze w 1 oknie (formularza) na stronie,
przy czym nie znam nazwy tego pola, ani nazwy formularza.. czy ogolnie takie cos jest wykonalne???
w wywolaniu okna dodajemy,b) ze strony otwieram okienko 'nawigacja' i chcialbym aby po wybraniu jakiejs opcji z okienka 'nawigacja' nastapila akcja w oknie 'bazowym' (czyli tym z ktorego zostalo otwarke okno 'nawigacja')
this.window.name = "master";
i pozniej w linku target=master
mam problem podobnej natury
nadaję oknu nazwę jak wyżej:
chce w tym oknie napisać co, ale sie nie udaje.
lub
co robie nie tak i jak cos w tym oknie napisac
(sytuacja wymaga aby nie robic tego tak: var master=window.open("",""); - tak mi się udało, ale w zwišzku z blokowaniem popupów chcę dwie strony otworzyć ze zwykłego linka i nadać im nazwy, po czym zaczšć oba ze sobš komunikować)
Do prezentacji fragmentu kodu korzystaj z odpowiedniego BBCode [poprawione]
Kod: Zaznacz cały
<html>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
this.window.name = "master";
</script></html>Kod: Zaznacz cały
<html>
parent.master.window.document.write('test');
</script></html>Kod: Zaznacz cały
<html>
master.document.write('test');
</script></html>(sytuacja wymaga aby nie robic tego tak: var master=window.open("",""); - tak mi się udało, ale w zwišzku z blokowaniem popupów chcę dwie strony otworzyć ze zwykłego linka i nadać im nazwy, po czym zaczšć oba ze sobš komunikować)
Do prezentacji fragmentu kodu korzystaj z odpowiedniego BBCode [poprawione]