HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Witam Wszystkich (to mój pierwszy post).
Problem jest taki:
czyli jak widać na obrazku, niechciany odstęp i przesunięcie pomiedzy komórkami w tabeli o 1px (występuje pod Operą i IE). Dodam że widoczne "czerwone" linie są grafiką, a nie obramowaniem tabeli.
Nie są to wszystkie style a jedynie te dla "środkowej" cęści strony (dla nagłówka i stopki nie wklejałem). Będę wdzięczny za pomoc, bo sam już nie wpadnę co jest źle.
W dalszym ciągu IMHO to za mało na konkretną pomoc. Przedstaw kompletny kod - najlepiej zaś całą stronę, łącznie z grafikami. Póki co mogę poradzić tylko tyle, że tabele służą do przekazywania danych tabelarycznych, nie zaś do tworzenia układu strony - polecam prezentację "Dlaczego układ na tabelkach jest głupi: opis problemu i jego rozwiązania".
Wiem, że nie powinno się robić layout'u na tabelach, ale z div'ami sobie nie radzę na tyle mocno. Doucze się niedługo. A prezentację, którą podałeś czytałem, ale w wersji angielskiej. Ok, dzięki za chęć pomocy, nie będę wklejał więcej kodu, bo i tak nie mam gdzie wrzucić całej strony żeby pokazać. Spojrzę na to jutro.
Poradziłem sobie Przerobiłem stronę na div'y i problem nie istnieje. Od dzisiaj nie stosuje już znaczników tabel dla innych celów niż powinno się. Teraz czuję, że mam pełną (prawie) kontrolę nad tym co robię.
Pozdr