[JS][Problem] Wyświetlanie window.open

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Marcin Kalisz
Nowy
Nowy

[JS][Problem] Wyświetlanie window.open

Post autor: Marcin Kalisz »

Witam i ze wstydem przyznaję, że nie radzę sobie z najprostszym skryptem :oops:

Tworzę właśnie stronkę dla mojego kumpla i na podstronie "zasieg" postanowilem umiescic link tekstowy, otwierający okienko pop-up z prostą mapką. Okienko ma miec okreslone rozmiary, ale... no wlasnie - chociaz wydaje mi sie, zrobilem wszystko tak jak w wielu tutorialach (rowniez na webinside) to sa problemy: albo otwiera sie tylko w operze (!), albo nigdzie. Kombinowalem z pojedynczymi cudzyslowami w okresleniu adresu (w tutorialu webinside raz sa, a raz ich nie ma, wiec nie wiem czy maja byc czy nie). Pierwotnie byl rowniez adres pliku w nawiasach przy "function otworz" - tez nic.

Aktualnie pod adresem www.a3-design.pl/link znajduje sie wersja nie otwierajaca sie w ogole. Flashowe menu strony nie ma jeszcze podpietych linkow wiec trzeba skorzystac z linkow u dolu strony.

Pomozcie...
Stig
Administrator

Re: [JS][Problem] Wyświetlanie window.open

Post autor: Stig »

Proponuję to zrealizować w następujący sposób:

Kod: Zaznacz cały

<a href="javascript:;" onclick="window.open('mapa.html','Mapa zasiegu','menubar=no, scrollbars=no, toolbar=no, resizable=no, width=603, height=470');">tytuł</a>
A co do samej postaci linku to polecam krótką notatkę na ten temat z artykułu "Błędy w stronach WWW" i specyfikacji WCAG 1.0.
ODPOWIEDZ