[Wykonam] Projekty od 30 zł !

Tutaj można zamieszczać swoje oferty wraz z cenami i linkami. Zapraszamy do wymiany handlowej wszystkich zainteresowanych.
MOREKart
Kontakt:

Re: [Wykonam] Projekty od 30 zł !

Post autor: MOREKart »

http://www.vincent.wroclaw.pl - zlecenie za grubo ponad 500zł

a ile ich robie i za ile to już moja słodka tajemnica - takich danych się nie udostępnia ;)

Co do warsztatów, jasne jego strona jest wizytówką ale ta wizytówka:
a) świadczy o nim
b) może być wykonana ładnie i pożądnie (bez zbędnych fajerwerków) za powiedzmy 250-300zł i nawet taki warsztat będzie bez problemu na to stać.

strona którą podajesz za przykład mnie osobiście do nich zniechęciła i ja bym tam nie zajrzał gdybym pierwszy raz spotkał się z ofertą tej firmy przez neta.

Ta strona o której piszesz nie wpływa na to że mają obrót. Prawdopodobnie wpływa na to to że są dobzi (lub niema nikogo innego) w tym co robią. Jednak strona o tym nie świadczy i pewnie musiałbys się dowiedzieć tego od kogoś.

Strona warsztatu samochodowego nie musi być pozycjonowana bo jak sam pisałeś świadczy on usługi lokalne - wówczas stosuje sie inne formy promocji ale już strona sklepu to zupełni inna sprawa.

Tu lay musi być ładny bo sklepów jest teraz tyle w necie, że decyduje pierwsze wrażenie. Albo sklep Ci się spodoba i zapoznasz się z jego ofertą albo Cię odepchnie od sibie i nigdy tam nie wrócisz.

przykład: Gdzie byś kupił bielizne?
tu: http://www.e-bielizna.com.pl/
czy tu: http://intymna.pl

W przypadku stron wchodzi jeszcze inna sprawa często oferta kierowana na całą polskę, i to nawet przez kogoś niezamożnego który chce otworzyc sklep przez neta, jest jedynym czynnikiem kontaktowym, jedyną rzeczą na bazie której będziemy mogli ocenić wiarygodność danego kontrachenta. Mówie tu o perspektywie przeciętnego klienta.

Jeśli taka osoba nie ma ok 1000zł na to by wykupić odp. serwer, domene, i dobrze działający skrypt sklepu który bedzie dostosowany do specyfiki jego oferty to nie ma w ogóle po co zajmować się sprzedażą. Bo bez promocji (pozycjonowania, dodawania do pasaży handlowych itd.) nie ma szans na rynku.

To tak jak inwestycja w lokal firmy, jeśli taka osoba nie ma kasy na to - to nie będzie miała kasy na zakup towaru a więc jest z góry skazana na porażkę.

teraz pytanie czy powiesz takiej osobie: "jasne zrobie to tanio dla Pana/Pani, tu skrypcik gotowy tu tani hosting itd. za 300zł będzie Pan/Pani miała wszystko działajace czy uświadomisz osobie takiej że taka usługa to nie marchewka na kiju? Źe ona potrzebuje więcej niż tylko "sklep"?

Ryzyko? - Strata maluczkiego klienta za max 300zł.

Zysk? - Klient uświadomiony może się zastanowić i np. za tydzień lub nawet na nastepny dzień przyjść i wykupi u Ciebie oferte za 2000zł
I w brew pozorom on też na tym skożysta bo może nie upadnie po dwuch miesiącach!

A wracając jeszcze do naszych dywagacji odnośnie laya, za 30zł.
broniac tej osoby zapominasz jeszcze o jednym ważnym fakcie. DUMPINGU.
który jest prawnie zabroniony!

A jego cena jest dumpingowa.
Pomijam fakt że raz - działa na pewno niezgodnie z prawem bo nie podpisze umowy na 30zł i nie odprowadzi od tego jeszcze podatku tylko zorbi to nielegalnie na tzw. "gębe" a to już go dyskredytuje
Ostatnio zmieniony ndz kwie 02, 2006 11:54 am przez MOREKart, łącznie zmieniany 2 razy.
MOREKart
Kontakt:

a jak podpisze to pierwsze co kontrola z urzedu skarbowego sprawdzi te umowy które są albo niezwykle drogie albo niezwykle tanie. Wiem bo mój znajomy pracuje w US i opowiada mi o tym jak się sprawdza ludzi i firmy.

No i nie wiem jak się chłopka wybroni z tego że robi to tak tanio i jeszcze pokrywa tym swoje koszty.

Rynek jest cieżki - ok ale jest cieżki własnie przez takie osoby jak on - gdyby nie takie osoby to i ty jako właściciel firmy mógłbyś żądac wiecej za swoją prace robić ja pożądnie i estetycznie i zgodnie z standardami internetowymi itd.
I ludzie którzy by pracowali u ciebie mogli by liczyć wówczas na coś wiecej od życia.

Takie osoby trzeba niestety potępiać bo działają nielegalnie (licencja na photoshopa to nie jest jeszcze legalność) i sprawiają że osoby które z tego żyją są traktowane tak jak są traktowane.
jacekbarwacz
Nowy
Nowy

Post autor: jacekbarwacz »

Witam. Widze, że doszło do małych sprzeczek. Prosze moderatorów o usunięcie tematu.

I przepraszam tych których uraziłem moją ofertą i obiecuje wycofanie się z tej branży :) Jestem młody może za kilka lat zajmę się tym na poważnie.

Prosze o usunięcie tematu.

Pozdrawiam.
MOREKart
Kontakt:

W końcu się w czymś zgadzamy :)

Temat jak najbardziej powinien zostać by inne młode osoby które mają podobne problemy z wyceną swojej pracy i pracy innych mogły sobie o tym nieco poczytać :)
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Manfred pisze: mam 2 sklepy i warsztat, zatrudniam kilka osób
I teraz wyobraź sobie, że obok Twoich sklepów powstaje nowy sklep, w którym właściciel zatrudnia pracowników na czarno, sprzedaje za pół ceny kradzione w pobliskim sadzie jabłka itp. Obok też powstaje warsztat, właściciel obtania naprawy jak może a pomaga mu w tym czarna siła robocza i używane części zamiennych pochodzących od zaprzyjaźnionych złodziei.
Ludzie, którzy dotychczas przychodzili do Ciebie teraz nawet nie zajrzą, co więcej wielu ma żal, że ich oszukiwałeś z cenami tyle czasu, przecież można taniej.

Co będziesz robił, będziesz trwał w swojej wyrozumiałości?

Manfred tylko, że na 3 „fuchach” rocznie mam więcej niż człowiek pracujący u Ciebie w mieście, w sklepie przez pół roku. Mam więcej zapytań o tworzenie stron w ciągu roku, ale w większości przypadków niedoszłego klienta nie interesuje moja cena, a ja za mniej nie pracuję, nie opłaca mi się. Rozumiesz?
Manfred pisze: Osoby, które Pisza cos o 3000-5000zl. za kilka stron (duzo takich postow) to w 95% webmasterzy z duza wyobraznia, ktorzy sami niczego nie dokonali i zyja w swoim wyimaginowanym swiecie.
Może w mniej wyimaginowanym świecie takim jak Piekary Śląskie jest to suma nie do pomyślenia, w innych światach całkowicie realna. :)

jacekbarwacz Nie rezygnuj, tylko zacznij szanować i cenić swoją pracę.
Gornet

Post autor: Gornet »

Nie pytaj się czy to jest tyle warte ,tutaj chodzi o odbiorce. Prócz paru tabelek i wklejnego obrazka nic tam nie ma ,więc ja niewiem czy to jest warte nawet 10 zł.

Odnośnie zasad i praw rynku. Wiadomo ,że im większa konkurencja ,tym lepiej dla klienta. Można zaobserwować mase agencji reklamowych ,które rosną jak grzyby po deszczu ,a więc klient wygrywa.

Będąc w roli klienta ,pierw przeglądam portolio ,realizacje firm lokalnych (czytaj. nie zdalnych) ,a potem bym wybrał tą najlepszą. Siłą rzeczy tylko najlepsi zostaną ,bo tanie wcale nie znaczy dobre.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Manfred pisze:Zrobiłem coś takiego i . . . może to scheiss, chociaż mnie się nie wydaje złe na potrzeby allegro, a nie było wcale takie trudne ......

http://img210.imageshack.us/my.php?image=xxx0eu.jpg

Czy to jest warte 100zł? :)
Co Ty Ciągle z tą swoja stroną z Allegro?
To jest nic nie warte. :) Serio. No chyba że masz jakiś sentymentalny do tego stosunek, wtedy wartość by była, ale Tylko dla Ciebie ;)

Widzisz moi klienci są bardziej wymagający i są w stanie zapłacić, jeżeli tego nie rozumiesz porównaj niedokończony jeszcze projekt graficzny strony nad która obecnie pracuję, ze swoim projektem z Allegro: [link obejrzany przez zainteresowanego, więc usunąłem], dodaj do tego aplikacje serwerowi bazy danych itp. To może oświeci Cię skąd biorą się takie ceny.

Ja nie będę się z Tobą spierał, o to co jest lepsze w warsztacie samochodowym. Ty proszę, nie spieraj się na tematy, o których jak sam mówisz, nie masz pojęcia. Dobrze?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 02, 2006 7:14 pm przez Marek_bf, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ