Najbardziej naturalnym rozwiązaniem jest stworzenie nowej strony i podlinkowanie do niej. Można także skorzystać z doprodziejstw języków skryptowych wykonywanych po stronie serwera (np. PHP, ASP, JSP) lub ewentualnie AJAX. Możliwe, że Twój nauczyciel (lub ktoś równie niedoświadczony) poradziłby Ci użycia ramek, ale nie słuchaj go.
Temat ten jest poruszany w każdym dobrym kursie HTML dla początkujących, pojawił się też już kilkakrotnie na forum.
[HTML] Menu i zmiana zawartości strony
Re: [HTML] Menu i zmiana zawartości strony
Na większości profesjonalnych serwisów wykorzystuje się do tego celu języki skryptowe wykonywane po stronie serwera - głównie PHP. W Twoim konkretnym przypadku, gdzie gotową witrynę masz przekazać na płycie takie rozwiązanie nie byłoby najlepszym pomysłem, głównie ze względu na ograniczenia techniczne takie jak m. in. konieczność instalacji lokalnego serwera wraz z obsługą danego języka. Dlatego też IMHO tworzenie nowych stron jest najlepszym rozwiązaniem. Oczywiście cały ten proces można sobie uprościć.Nataly pisze:sugerujesz, że lepiej jest zrobić nową stronę? może i masz rację, a jak robią inni? też nowe strony?
jeśli chciałabym pokazać nauczycielowi moją stronę to na płycie mam mieć te wszystkie podstrony i stronę główną czy jakoś to się łączy?
Proponuję następujące rozwiązanie.Nataly pisze:mam jeszcze jedno pytanie : w jaki sposób można zrobić galerię chodzi o to żeby był tekst np. o słońcu a pod nim małe obrazki, a kiedy naciśnie się na jeden z nich to w małym okienku ( o rozmiarach jak ten obrazek) pokaże się ale większe.
Nie musicie tłumaczyć jak to się robi, ale gdzie mam szukać o tym informacji, albo co wpisać w google by o tym coś poszukać.