[javascript/css/flash] Przykryć flasha osadzanego javascript

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
thm
Kontakt:

[javascript/css/flash] Przykryć flasha osadzanego javascript

Post autor: thm »

Witam serdecznie,

Chciałbym przykryć flasha divem. Wstępnie użyłem do tego z-index i wszystko działało poprawnie (flash osadzony przy pomocy object), aż zapragnąłem osadzić flasha poprzez http://www.adobe.com/devnet/activeconte ... etter.html i wyeliminować potrzebę kliknięcia(aktywowania) w operze/ie.
Okazuje się, że flash, wyświetlony przez javascript w divie z niskim z-indexem wyświetla się nad wszystkim.

Próbowałem użyć innych metod osadzania flasha, niestety flash ciągle zasłaniał wszystko.

Spotkaliscie się kiedyś z takim problemem?

Z góry dzięki za pomoc :)
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [javascript/css/flash] Przykryć flasha osadzanego javascript

Post autor: koziolek »

thm Standardowy bug. Niestety :( Flaszka zawsze wyłazi na wierzch :(
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Post autor: 123456 »

Flaszka zawsze wyłazi na wierzch
W takim razie jak w mBanku jest zrobione menu, ktore pokazuje sie nad flashem juz od kilku lat?
To juz bylo na forum i dana byla pelna odpowiedz. Nie jestem pewien czy po malej awarii forum ten temat nie zostal usuniety.

BTW. Jesli dobrze pamietam odpowiedz jest wlasnie na stronie Adobe. :wink:
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [javascript/css/flash] Przykryć flasha osadzanego javascript

W takim razie jak w mBanku jest zrobione menu, ktore pokazuje sie nad flashem juz od kilku lat?
Klasycznie... bez wykorzystywania z-index :)
thm
Kontakt:

Re: ...

dzieki za (p)odpowiedzi :)
123456 pisze:W takim razie jak w mBanku jest zrobione menu, ktore pokazuje sie nad flashem juz od kilku lat?
Czy masz na myśli baner po lewej stronie "sprawdź promocyjne kwoty"?
Ten niestety nie wyświetla się w operce :-(

A kon mbank do najprostszych nie należy :-(
123456 pisze:To juz bylo na forum i dana byla pelna odpowiedz. Nie jestem pewien czy po malej awarii forum ten temat nie zostal usuniety.

BTW. Jesli dobrze pamietam odpowiedz jest wlasnie na stronie Adobe. :wink:
Szukałem oczywiście na forum i już nawet brak mi pomysłu o co wyszukiwarki pytać.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Skorzystaj z tego przykladu. Nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzilo. Dla Opery 8.5x trzeba flash player'a w wersji 9 dla reszty moze byc 7.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Skorzystaj z tego przykladu. Nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzilo. Dla Opery 8.5x trzeba flash player'a w wersji 9 dla reszty moze byc 7.

Fajnie, fajnie ze dwa razy dodany post ale jak dla mnie wystarczy tylko raz. Mozna prosic ktoregos z moderatorów o usuniecie jednego?
thm
Kontakt:

123456 pisze:Skorzystaj z tego przykladu. Nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzilo. Dla Opery 8.5x trzeba flash player'a w wersji 9 dla reszty moze byc 7.
Dzieki za linki

Testy wykazały, że wiele może pomóc parametr vmode=transparent lub opaque wrzucone w parametrach flasha.
Problemem stają sie starsze wersje flasha, ale na to juz nie ma rady :(
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

thm pisze: Testy wykazały, że wiele może pomóc parametr vmode=transparent lub opaque wrzucone w parametrach flasha.
Problemem stają sie starsze wersje flasha, ale na to juz nie ma rady :(
O. a o tym to ja nie wiedziałem... Mało flaszki używam na stronach i generalnie jest to "przedpotopowy" Flash 5.
ODPOWIEDZ