Łukasz z Krakowa
menu zmienne na każdej podstronie! POMOCY!!!!!!
menu zmienne na każdej podstronie! POMOCY!!!!!!
Mam straszny problem z menu. Chcę sobie ułatwić życie i nie męczyć w przyszłości. Pragnę zmienić swoje menu które zapisze w innym katalogu, a na stronie dam odwołanie do niego. Czy to możliwe? Proszę was o pomoc jesteście jedynymi ludźmi którzy mi mogą pomóc
. Uwaga moja strona nie obsługuje php a co za tym idzie funkcji include. A może rozwiązanie jest w JAVIE i *js.
Łukasz z Krakowa
Łukasz z Krakowa
Re: menu zmienne na każdej podstronie! POMOCY!!!!!!
Zazwyczaj tego typu rozwiązania są wykonywane w językach działających po stronie serwera.
Jeżeli chcesz mieć generowane menu i nie masz dostępu do np. php zapoznaj się z DOM w JavaScript. Można za pomocą JS dynamicznie tworzyć menu. NIe jest to najlepsze rozwiązanie, ale zawsze.
Jeżeli masz dostęp do php. Przeczytaj kurs i zwróć szczególną uwagę na instrukcję include()
Na koniec JAVA to nie to samo co JavaScript
Jeżeli chcesz mieć generowane menu i nie masz dostępu do np. php zapoznaj się z DOM w JavaScript. Można za pomocą JS dynamicznie tworzyć menu. NIe jest to najlepsze rozwiązanie, ale zawsze.
Jeżeli masz dostęp do php. Przeczytaj kurs i zwróć szczególną uwagę na instrukcję include()
Na koniec JAVA to nie to samo co JavaScript