problem z iframe

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
bcm11

problem z iframe

Post autor: bcm11 »

Potrzebuję na bieżąco odczytywać parametr src z iframe'a. Tzn. jest jakaś strona załadowana do iframe'a, ktoś kliknie na jakiś link w niej i ja chcę uzyskać adres url tej nowej strony.
Dobieranie się do tego przez parametr src iframe'a po prostu nie działa.
A jak piszę:
adres = document.frames("idIframe").location.href;
to wyskakuje błąd "Odmowa dostępu".

Ktoś wie jak temu zaradzić?
Będę wdzięczny
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: problem z iframe

Post autor: koziolek »

Różnica pomiędzy nawiasami () a [] jest ogromna :)
bcm11

To akurat nie ma znaczenia w tym wypadku. I tak i tak nie działa.
Na http://msdn.microsoft.com/workshop/auth ... curity.asp jest dużo ciekawych rzeczy napisanych.
Ja chcę wiedzieć po prostu czy jest jakiś sposób, żeby to wszystko obejść? Może jakoś przez PHP? Nie mam pojęcia jak, ale jestem przekonany, że istnieje jakieś rozwiązanie.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Post autor: 123456 »

czy jest jakiś sposób, żeby to wszystko obejść? Może jakoś przez PHP?
Tak jest na to sposob. Przestac uzywac ramek! Oczywiscie PHP byloby dobrym rozwiazaniem Twojego problemu.

Co do nawiasow to koziolek mial racje, poniewaz nawiasy okragle odnosza sie do funkcji a nie tablicy.

Podaj kod to moze ktos pomoze. :roll:
bcm11

Ramek muszę używać, bo moim celem jest stworzyć coś a la przeglądarka w przeglądarce. Na http://bcm.awardspace.com/test.html jest cały kod.
ODPOWIEDZ