Generator newsów...
-
masterlool
- Nowy

Generator newsów...
Witam!
Szukałem na tym forum ale nic nie znalazłem dla siebie... Chodzi mi o jak najprostszy generator newsów czy może mi ktoś pomóc najlepiej w html jak by był ale nie obrażę się jak będzie w php z góry thx i pozdrawiam...
Szukałem na tym forum ale nic nie znalazłem dla siebie... Chodzi mi o jak najprostszy generator newsów czy może mi ktoś pomóc najlepiej w html jak by był ale nie obrażę się jak będzie w php z góry thx i pozdrawiam...
Re: Generator newsów...
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Napisz, proszę, wyraźniej.
-
masterlool
- Nowy

chodzi mi o generator newsow na strone to takie cos co sie pakuje na serwer i mozna dopisywac newsy na inna strone
tylko zeby byl jak najprostrzy... jezeli cos jeszcze nie jasne to proszę piszcie...
Dodawanie newsów na stronę bez użycia języka server-side (na przykład PHP) raczej kiepsko działa.masterlool pisze:Chodzi mi o jak najprostszy generator newsów czy może mi ktoś pomóc najlepiej w html jak by był
Co do tematu, wejdź na http://hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty/News i poszukaj czegoś co odpowiada Twoim potrzebom, a zanim napiszesz posta w stylu "a jak ja to mam zainstalować" skorzystaj z Google.
No cóż, nadal piszesz tak, jakbyś gawędził z kolegą za pomocą SMS-ów 
Najprostszy CMS jaki kiedykolwiek używałam do dodawania wiadomości na stronę to cutenews. Wymagane PHP. W HTML-u też można zrobić, ale np. komentarzy już byś nie wysłał.
Najprostszy CMS jaki kiedykolwiek używałam do dodawania wiadomości na stronę to cutenews. Wymagane PHP. W HTML-u też można zrobić, ale np. komentarzy już byś nie wysłał.
-
masterlool
- Nowy

emdabelju pisze:No cóż, nadal piszesz tak, jakbyś gawędził z kolegą za pomocą SMS-ów
Ale ja nie wiem o co Ci chodzi skoro pytam o generator newsów to chyba wiadomo co to jest generator newsów...
Generator - coś to tworzenia, generowania czegoś...
News - z ang. Aktualności
Chodzi mi o jak najprostsze tworzenie aktualności na stronie...
Jeszcze coś nie do zrozumienia kolega który okazał się bardzo pomocny zrozumiał i napisał od razu (chwała mu za to THX)
Gdyby ktoś miał cos jeszcze proszę piszcie...
Po pierwsze cutenews jest czymś w rodzaju generatora aktualności. Tekstu jednak sam ci nie utworzy - to raczej zadanie dla ciebie. Instalacja tegoż skryptu na serwerze zresztą też.Ale ja nie wiem o co Ci chodzi skoro pytam o generator newsów to chyba wiadomo co to jest generator newsów...
Generator - coś to tworzenia, generowania czegoś...
News - z ang. Aktualności
Chodzi mi o jak najprostsze tworzenie aktualności na stronie...
Po drugie: jakbyś chciał, to byś z pewnością znalazł coś dla siebie
ludzie, czemu wy nie szukacie: 10 sek i juz znalazlem jakies skrypty. http://skrypty.webpc.pl/index23.html
po co sie rozpisywac. jak chce skrypt to mu dajcie i koniec tematu.
po co sie rozpisywac. jak chce skrypt to mu dajcie i koniec tematu.