[phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
[phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
zainstalowalem JOOMLE ale potrzebuje wykonac zmiany w bazie doac kilka tabel itd jednak z panelu phpmyadmin jest to raczej nieciekawe... wiec czy da sie ja w calosci wyeksportowactak bym mogl wprowadzic zmiany w DBDesigner 4 i wrzucic ja zpowrotem??
Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
Spróbuj przez MySQLAdmin podłączyć się do bazy a następnie wykonać jej dump na lokalny dysk. Wgrać do lokalnej bazy dump dodać TESTOWO! tabele jak nic się nie wyłoży to w MySQLAdmin wykonać ten sam skrypt na bazie produkcyjnej....
tylko zapomnialem dodac ze stronke mam na yoyo.pl i nie mam uprawnien do instalowania (chyba) takiego softu jak ten MySQLAdmin
MySQL Administrator (bo o to chodzi) jest softem który możesz ściągnąć ze stron mysqla http://www.mysql.com/
Wszystkie działania odbywają się na dysku lokalnym ponieważ jeżeli coś schrzanisz to utracisz tylko kopię oryginalnej bazy, a nie bazę produkcyjną.
Wszystkie działania odbywają się na dysku lokalnym ponieważ jeżeli coś schrzanisz to utracisz tylko kopię oryginalnej bazy, a nie bazę produkcyjną.
ok rozumiem ale pytalem o uprawnienia bo pojawia mi sie taki errorek
wpisuje wszytsko prawidlowo czyli tak
haslo ktore wpisuje jest napewno poprawne bo logowanie na phpmyadmin z www dziala.... czyli moze jednak kwestia uprawnien?? na stronie yoyo.pl podano mi takie ustawienia bazy:
wpisuje wszytsko prawidlowo czyli tak
haslo ktore wpisuje jest napewno poprawne bo logowanie na phpmyadmin z www dziala.... czyli moze jednak kwestia uprawnien?? na stronie yoyo.pl podano mi takie ustawienia bazy:
propozycja pingowania pokazuje:Parametry bazy danych db197113:
* Serwer: mysql2.yoyo.pl
* Port: 3306
* Baza danych: db197113
* Użytkownik: db197113
* Hasło: Takie, jakie podałes podczas tworzenia bazy
czyli wszystko OKPinging mysql2.yoyo.pl
Reply from 88.198.12.3: Time=177ms TTL=55
Reply from 88.198.12.3: Time=169ms TTL=55
Reply from 88.198.12.3: Time=167ms TTL=55
Hm.... wygląda na to że zablokowani możliwość korzystania z bazy z zewnątrz... sprawdziłem swoje bazy które u nich mam i to samo...
hm... może inaczej trzeba podejść do problemu... Zainstaluj Joomle lokalnie baza po tej operacji będzie miała taką samą strukturę jak ta na yoyo. Następnie w DBdesignerze sprowadź zmiany i zapisz sobie gdzieś skrypt który będzie te zmiany tworzył. Nie znam narzędzia ale podejrzewam iż da się na nim wymusić zapisanie skryptu. Następnie odpal na yoyo.
hm... może inaczej trzeba podejść do problemu... Zainstaluj Joomle lokalnie baza po tej operacji będzie miała taką samą strukturę jak ta na yoyo. Następnie w DBdesignerze sprowadź zmiany i zapisz sobie gdzieś skrypt który będzie te zmiany tworzył. Nie znam narzędzia ale podejrzewam iż da się na nim wymusić zapisanie skryptu. Następnie odpal na yoyo.
a moze moglbys mi polecic gdzie dostane darmowy hosting zew dostapem do bazy - bo zaczynam dopiero tworzyc strone iprzeprowadzka w tym momencie nie bylaby klopotliwa..... a nie jestem pewien czy nie bede musial dodac jeszcze jakis tabel za jakis czas.........
Na yoyo zazwyczaj był ten zewnętrzny dostęp... Ci do hostingu... chyba googlowanie powinno pomóc bardziej niż ja