Ocen moj projekt

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
perlos

Ocen moj projekt

Post autor: perlos »

WItajcie. Proszę o ocenę mojego projektu, http://perlos.cal.pl/. Jak się podoba? Proszę o uwagi.[/url]
masterlool
Nowy
Nowy

Re: Ocen moj projekt

Post autor: masterlool »

ogólnie to bardzo skromnie... Jak na Portfolio to powinno być coś lepszego
Skromnie jest bo tylko dwa kolory... Przyznam że strona wyróżnia się od innych bo nie jest jak standard że logo treść i menu ale moja ocena 3+\6
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: 123456 »

Powiem szczerze, że słabo. Bardzo zastanawia mnie jedna sprawa: jaką skalę porównawczą przyjąłeś, że potrafisz podać swoje umiejętności w procentach? Jak na 80% z HTML'a i 60% dla CSS, muszę przyznać, że w ogóle nie wykorzystujesz swoich umiejętności. Style używasz tylko w ostateczności a do tego nie zamykasz tabel.

Poprawiłbym czcionkę. Są błędy w arkuszu stylów. Linie trzeba kończyć średnikiem... powinieneś to wiedzieć jak na 60% 'experience with CSS'. Portfolio też mnie nie powaliło ale tego się spodziewałem.

Podsumowując: radzę jeszcze trochę poczytać, napisać jeszcze kilka tysięcy linijek kodu (szczególnie aby móc napisać, że ma się te 20% w PHP w co nie wierze patrząc na proste błędy w zwykłym HTML'u) a wtedy może lepiej zostaniesz oceniony.

BTW. Bardzo ciekawych słów kluczowych używasz. Przyciągnąć klienta ponad wszystko... szczególnie, że w wyszukiwarce będzie raczej widoczny tytuł strony - ale nie będę się czepiać.
perlos

Post autor: perlos »

Wlasnie o takie uwagi mi chodzilo, dzieki 123455. Zamykam tabele oraz kończe średnikiem. Nie wiem o co Ci chodzi. Portfolio jest w trakcie tworzenia. Nie ma ono na razie powalać. Cos dałem, żeby mi nie zarzucano, iż nic nie ma. Mi chodziło o ocenę tego projektu, a nie portfolia. Na koniec zostawiłem sobie umiejętności. Miałem w szkole sprawdzian na kółku nam koleś zrobił. Tak mi wyszło:) A że dużo lat nie mam, to trudne to nie było. A więc jest ro przelicznik procentowy na mój wiek, tj. 14 lat. Dziękuję za ocenę.
jacekbarwacz
Nowy
Nowy

Post autor: jacekbarwacz »

wiek nie gra roli, dużo młodych webdesignerów robi bardzo dobre projekty. Co do wyglądu to ... jak dla mnie tragedia. Albo jesteś człowiekiem żyjącym zgodnie z prawem i używasz darmowych programów bo jak dla mnie to to było robione w paincie, zobacz na zaokrąglenia. One były wycinane ? te drzewa ... ehh. No nic ćwicz dalej i napewno będą z Ciebie ludzie :)
m0czul
Kontakt:

Post autor: m0czul »

Ja mam 16 lat - zobacz moją pracę. Więc jak widzisz zgadzam się z przedmówcą.

Natomiast co o Twojej strony... dużo jeszcze pracy przed Tobą.

1. Naucz się lepiej wykorzystywać programy graficzne - przede wszystkim zwróć najpierw uwagę na export grafiki dla weba, bo obrazy na Twojej www są w bardzo słabej jakości - za słabej.

2. Naucz się HTML takiego jakim on jest, a nie wymysłów stworzonych przez producentów przeglądarek. Polecam W3 Schools.

3. Używanie tabeli do budowania struktury WWW to nie jest dobry pomysł. Spróbuj otworzyć swoją stronę na komórce przez WAP a zrozumiesz.

4. Naucz się robić stronę dostępną dla osób korzystających z różnych rozdzielczości. Otwórz swoją WWW w jakiejś innej to zobaczysz.

5. Jako tła nie używa się tego typu obrazów. U mnie w dużej rozdzielczości robi się kiszka.

Nie chcę Ci podcinać skrzydeł, ale Twoje umiejętności są bardzo małe. Na lekcjach informatyki w gimnazjum można się nauczyć technik, których używasz na stronie. A przecież to ma być Twoja wizytówka.

Jednym słowem... wejdź sobie na W3 Schools i daj następną stronkę do oceny za pół roku.

Pozdro.

Edit:
A jeżeli masz zamiar się tym zająć na poważnie i mieć z tego $$$ to idź na jakieś lekcje plastyczne.
ODPOWIEDZ