dwa aktywne formularze na jednej stronie

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Anorax
Nowy
Nowy
Kontakt:

dwa aktywne formularze na jednej stronie

Post autor: Anorax »

Mam problem ponieważ poprzednio na mojej stronie był tylko jeden znacznik <form>, jednak potem umieściłem drugi na tej samej stronie i wtedy działa tylko ten pierwszy.

Kod pierwszego <form>:

Kod: Zaznacz cały

<form method="post" action="updates.php">
Kod drugiego <form>:

<form name="clock">
 Czas w grze: <input name="face" type="TEXT" value="hh:mm:ss" size=9 style="border:0"> 
</form>
Strona jest napisana w php, a powyższe kody to części pliku .tpl, ponieważ korzystam ze smarty.

Rezultatem jest to że pierwszy znacznik, który służy do logowania, działa poprawnie i loguje mnie, jednak w miejscu drugiego, który jest zegarem opartym na AJAX'ie wyświetla się to:

Czas w grze:
hh:mm:ss
Proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam
Anorax
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: dwa aktywne formularze na jednej stronie

Post autor: 123456 »

Z tak skąpych urywków kodu, wnioskuję, że odwołujesz się przez formularz do konkretnych elementów. Proponuję, do zegara odwoływać się przez ID. Formularz będzie zbędny. Nie wiem co AJAX robi w całym tym zamieszaniu, ale jak już wspomniałem z tak skąpego listingu nie sposób coś poradzić, a jak wiadomo wróżek ciągle brak.
Anorax
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: dwa aktywne formularze na jednej stronie

Post autor: Anorax »

Przez ID? chyba nie rozumiem...
ODPOWIEDZ