[js] formularz wielokrotnego wyboru z opcja input text

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
tatu
Nowy
Nowy

[js] formularz wielokrotnego wyboru z opcja input text

Post autor: tatu »

witam,
mam ankiete z odpowiedziami radiobutton wielokrotnego wyboru (a, b, c) i jako ostatnia opcje musze dodac pole tekstowe, gdyby komus z moich respondentow przyszlo do glowy dopisac cos od siebie. nie wiem jak to zrobic. wydaje mi sie, ze da sie to osiagnac w javascriptcie (da?). po wybraniu odpowiedzi formularz jest zapisywany w bazie danych. musze to miec bez tworzenia nowego pola w bazie. chodzi mi o to, zeby ta ostatnia odpowiedz tekstowa dopisana przez uzytkownika, zapisywala sie do tego samego pola bazy, co odpowiedzi z radiobuttonow wielokronego wyboru. dla zobrazowania dorzucam przyklad:
Obrazek
z gory dziekuje z po moc i pozdrawiam - nie wiem gdzie tego szukac, wiec prosze nie wieszajce na mnie psow, jesli dubluje jakiegos posta - podajcie mi prosze link do tutorialu
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: [js] formularz wielokrotnego wyboru z opcja input text

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

zależy jak zapisujesz odpowiedzi w bazie, jeśli jako tekst to robisz to tak:

sprawdzasz, czy ostatnia opcja jest zaznaczona, jeśli tak nie pobierasz jej wartości, a wartość z pola tekstowego.
ODPOWIEDZ