[pytanie] Corel a strona www

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.

Lepsze rozwiązanie edycji ścieżek Twoim zdaniem jest zaimplementowane w:

Adobe Illustrator
3
100%
CorelDRAW
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

T0meck

[pytanie] Corel a strona www

Post autor: T0meck »

Witam wszystkich.

Mam pytanie dotyczące CorelDRAW (ja mam x3 w pracy) i jego udziału w tworzeniu strony www. Nie samego layoutu a całej strony łącznie z linkami itd... Pracując z DRAW-em już pewien czas widziałem we właściwościach obiektów czy innych elementów w projekcie, że jest możliwe ustawianie adresu url a dodatkowo jakiś czas temu znalazłem tutorial jak zrobić "glassy button" ale nie w Illustratorze czy Photoshopie a właśnie w Corelu (z czego jestem bardzo zadowolony bo jest mało tutoriali o tym temacie dla Corel'a). W tym właśnie opisie był pokazany sposób zrobienia z tak przygotowanego szablonu guzika/przycisku działający przycisk na www (normal / onmouseover / pressed / visited jeśli dobrze pamiętam).

Teraz właściwe pytanie.
Jak pociąć taką stronę używając Corel'a (przecież nie będę tego robił ręcznie z wyliczeniami np. na kartce) bo zakup dodatkowego oprogramowania tj. Photoshop nie jest opcją a korzystanie z jakiegokolwiek "zewnętrznego" oprogramowania spowoduje utratę zastosowanych efektów / linków do strony www, o których wcześniej wspominałem.
CorelDRAW jest na tyle rozbudowanym oprogramowaniem, że nie wierzę że nie posiada tej opcji.
Wszędzie widzę opisy i tutoriale jak ciąć grafikę w Photoshopie czy Illustratorze a nigdzie w Corelu stąd moje pytanie.

Gdyby ktoś z was znał adres strony gdzie są tutoriale poświęcone Corelowi to także proszę o podanie adresów.

Tym kończę i czekam niecierpliwie na waszą pomoc.
ODPOWIEDZ