Drodzy Webmasterzy, pomoźcie :(

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Iksplit

Drodzy Webmasterzy, pomoźcie :(

Post autor: Iksplit »

Słuchajcie, mam pewien problem związany z html-em, jest to mój pierwszy taki i jestem załamany do bólu :cry: Przedstawię wam cała sytuacje od początku,
Strony robię językiem HTML wraz z CSS, znam go całego na pamięć, ale ostatnimi czasy zacząłem mierzyć troszkę wyżej, celowałem w naukę PHP.
Niestety zauważyłem że nie mam do tego smykałki. No dobra, mniejsza o to.
Chodzi mi o to że w PHP jest możliwość zamieszczenia możliwości wpisywania komentarzy bądź księgi gości na stronie i tu oczekuje jeśli tylko to możliwe, pomocy. Czy istnieje taka możliwość zamieszczenia fragmentu bądź jakiegokolwiek dostępnego kodu, który po wpisaniu w resztę strony pisanej HTML-em dawałaby by mi możliwość zamieszczenia swojego komentarza bądź jakiegoś wpisu :?:

Jeśli istnieje taka możliwość prosiłbym ze szczerego serca o wyjaśnienie wszystkiego krok po kroku. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Louner
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Drodzy Webmasterzy, pomoźcie :(

Post autor: Louner »

http://www.phpeasystep.com/workshopview.php?id=15

To powinno pomóc. ;) Kod PHP można mieszać z HTML'em.
Seba17
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Drodzy Webmasterzy, pomoźcie :(

Post autor: Seba17 »

Ale wiesz dobrym rozwiazaniem lecz troszkę pracochłonnym jest wsadzanie kodu html do php za pomoca wyswietlenia print() lub echo ' '; Ja stosuje tą metode i bardzo dobrze sie sprawdza lecz jest bardzo pracochłonna bo trzeba sie napisac ale działa i daje dobre mozliwosci i łatwe dodawanie kodu php.

Przyklad:

<?php

echo' <tutaj cały kod html lub podzielony w zaleznosci od strony>';
?php>
ODPOWIEDZ